Zorman: “Zavedajo se situacije in tistega, kar nas čaka v januarju”

Moška članska reprezentanca je v Zrečah sklenila prvi ciklus priprav na januarsko svetovno prvenstvo na Poljskem in Švedskem. Selektor Uroš Zorman bo izbrano vrsto znova zbral na prvi ponedeljek v novem letu v Ljutomeru, kjer bo trenirala vse do odhoda na veliko tekmovanje.


Uroš Zorman, selektor reprezentance: “Za prvi ciklus priprav lahko zatrdim, da je prinesel le pozitivne stvari. B-reprezentanca je dobila svojo priložnost za dokazovanje, z A-reprezentanco pa smo tako lahko opravili nekaj skupnih treningov. Ko potegnemo črto, lahko rečemo, da so bili igralci zelo marljivi in delavni. Zavedajo se situacije in tistega, kar nas čaka v januarju. Temu primerno so na treningih pokazali ogromno osredotočenost. To je izjemno velika pozitivna stvar. Želim si, da bi vsi fantje novoletne praznike preživeli v okoljih, ki jih osrečujejo ter da se na priprave vrnejo zdravi ter željni dela. Ko ti zdravje služi, je mogoče prav vse!”

Na pot proti Katovicam, kjer jo čakajo prve tri tekme med svetovno elito, se bo slovenska vrsta podala 10. januarja. Dva dni za tem, v četrtek, 12. januarja jo v skupini B čaka prva tekma, na kateri se bo ob 18. uri pomerila s Savdsko Arabijo. Po dnevu premora se bo v drugem krogu ob 20.30 pomerila z gostitelji Poljaki, za zaključek prvega dela pa jo v ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00 čaka še dvoboj s Francijo.

Svetovno prvenstvo na Poljskem in Švedskem bo potekalo med 12. in 29. januarjem. V boj se bo podalo 32 reprezentanc, ki bodo v prvem delu razvrščene v osem skupin. V drugi del se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance vsake izmed njih in bile združene v štiri nove skupine, iz katerih bosta v končnico, ki se bo začela s četrtfinalom, peljali prvi dve mesti. V kolikor se bo Slovenija prebila v drugi del, jo čaka selitev v Krakov. Tam se bo srečala z najboljšo trojico skupine A, v kateri bodo nastopale reprezentance Španije, Črne gore, Čila in Irana.

Poleg Katovic in Krakova na Poljskem bodo skupine prvega dela igrale še v GöteborguKristianstaduJönköpingu in Malmöju na Švedskem. Katovice, Krakov, Göteborg in Malmö bodo prizorišča drugega dela tekmovanja, medtem ko se bo karavana za četrtfinalne dvoboje preselila v Gdansk in Stockholm. Slednji bo gostil tudi preostale tekme končnice. 

 

ROKOMETAŠI, VABLJENI NA 2. CIKLUS PRIPRAV ZA SP 2023

  1. Jože Baznik – USAM Nimes Gard (Francija)
  2. Klemen Ferlin – HC Erlangen (Nemčija)
  3. Urban Lesjak – RK Eurofarm Pelister (Severna Makedonija)
  4. Blaž Blagotinšek – FRISCH AUF! Göppingen (Nemčija)
  5. Kristjan Horžen – Rhein-Neckar Löwen (Nemčija)
  6. Stefan Žabić – Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
  7. Tilen Kodrin – VfL Gummersbach (Nemčija)
  8. Tadej Mazej – Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
  9. Staš Slatinek Jovičić – Trimo Trebnje (Slovenija)
  10. Gašper Horvat – Trimo Trebnje (Slovenija)
  11. Aleks Kavčič – PPD Zagreb (Hrvaška)
  12. Borut Mačkovšek – Pick Szeged (Madžarska)
  13. Dean Bombač – Pick Szeged (Madžarska)
  14. Domen Makuc – FC Barcelona (Španija)
  15. Rok Ovniček – HBC Nantes (Francija)
  16. Peter Šiško – RK Gorenje Velenje (Slovenija)
  17. Aleks Vlah – Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
  18. Nejc Cehte – GOG Håndbold (Danska)
  19. Jure Dolenec – LH Limoges handball (Francija)
  20. Grega Krečič – KK Csurgoi (Madžarska)
  21. Blaž Janc – FC Barcelona (Španija)
  22. Domen Novak – HSG Wetzlar (Nemčija)
Komentarji