Pregled 1. mladinske lige

V prvi mladinski ligi se je pred tednom dni odigral zadnji krog tega koledarskega leta. Za 12 ekipami je 11 krogov, nekateri so odigrali vse tekme, druge pa zaostali obračuni čakajo v naslednjem letu.


Po polovici prvenstva najbolje kaže rokometašem Škofljice, ki imajo po 10 odigranih tekmah še zmeraj stoodstotni izkupiček, ki jim je prinesel naziv jesenskih prvakov mladinske lige. Največjo konkurenco jim predstavlja Grosist Slovan, ki je s tekmo več le točko za njimi. Izjemnega pomena je bila zmaga rokometašev Škofljice proti Slovanu, ko so jih v začetku oktobra na Kodeljevem premagali z izidom 29-30.

Na omenjeni tekmi so rokometaši Slovana izgubili dve točki, eno pa so jim, pred domačimi navijači, teden dni kasneje z rezultatom 31-31 odščipnili še Velenjčani. Slednji trenutno, po zgolj osmih odigranih tekmah, zasedajo četrto mesto. S tekmo več so točko nad njimi Celjani, z enakim točkovnim izkupičkom pa se zaradi slabše razlike v zadetkih na petem mestu nahaja ekipa Krke. Zgornji del lestvice s šestimi zmagami in petimi porazi zaključujejo Trebanjci.

Sedmouvrščeni SVIŠ in desetovrščeni Koper ločita zgolj dve točki, med njima pa na lestvici najdemo še rokometaše Iga in Radovljice. Predzadnje mesto na lestvici zasedajo rokometaši Ribnice, ki so edine točke vpisali ob zmagi proti Izoli z rezultatom 45-25. Izola je po desetih porazih prikovana na dno lestvice z 0 točkami.

 

Na lestvici strelcev s 113 zadetki kraljuje Žan Debelak (RK Frankstahl Radovljica). Z 90 goli je njegov najbližji zasledovalec Jon Rot (ŠRD Škofljica), slednjemu pa sledijo Nace Zajc (84, MRK Krka), Mirko Latković (82, RK Trimo Trebnje) in Juš Rot (77, ŠRD Škofljica).

LESTVICA STRELCEV PO KLUBIH:
ŠRD ŠKOFLJICA – Jon Rot – 90
RD LL GROSIST SLOVAN – Tai Balažic – 54
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – Tio Malović, Mai Marguč – 51
RK GORENJE VELENJE – Nejc Hriberšek – 47
MRK KRKA – Nace Zajc – 84
RK TRIMO TREBNJE – Mirko Latković – 82
RK SVIŠ IVANČNA GORICA – Nal Roš Omahen – 71
ŠD MOKERC – KIG – Anže Rupert – 68
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA – Žan Debelak – 113
RD KOPER – Sandi Muminović – 38
RD RIKO RIBNICA – Gašper Mihelič – 44
RD BUTAN PLIN IZOLA – Jaka Ahlin – 46

 

FOTO: ŠRD Škofljica Facebook

Komentarji