Konec prvega dela

Moška članska reprezentanca je v Zrečah sklenila prvi ciklus priprav na januarsko svetovno prvenstvo na Poljskem in Švedskem. Selektor Uroš Zorman bo izbrano vrsto znova zbral na prvi ponedeljek v novem letu v Ljutomeru, kjer bo trenirala vse do odhoda na veliko tekmovanje.


Izbrana vrsta je v začetku tega tedna priprave začela skupaj z B-reprezentanco, ki se je nato v sredo opravila na gostovanje v Srbijo. Preostala deveterica rokometašev, ki bo priprave nadaljevala tudi v novem letu, je nato čas s pridom izkoristila za vzdrževanje telesne pripravljenosti, ki je v tekmovalnem sistemu, ki ga prinašajo velika tekmovanja, še kako pomembna, kot tudi za osvežitev taktičnih zamisli v igri slovenske vrste.

Domen Makuc: “Teden smo bolj posvetili telesni pripravi s tekom in fitnesom, a po drugi strani smo osvežili spomin na akcije v naši igri. Zbistrili smo si misli in ohranili pripravljenost. Z nestrpnostjo že pričakujem nadaljevanje priprav v Ljutomeru.” 

V drugi del priprav bo Slovenija zakorakala z 22 rokometaši. Že predhodno je bilo znano, da se bodo deveterici, ki je trenirala v prvem ciklusu v Zrečah – Jože BaznikUrban LesjakNejc CehteTadej MazejDomen MakucJure DolenecAleks KavčičAleks Vlah in Stefan Žabić – v Mali Nedelji, kjer bodo bivali do odhoda na Poljsko 10. januarja, pridružili Blaž BlagotinšekDean BombačKlemen FerlinKristjan HorženBlaž JancTilen KodrinBorut Mačkovšek in Domen Novak.

Selektor Zorman je v prvem delu priprav pozorno spremljal tudi mlajše rokometaše, ki so bili del akcije B-reprezentance in se naposled odločil, da v drugem delu priprav A-reprezentance dodatno priložnost za dokazovanje ponudi levokrilnemu igralcu Stašu Slatinku Jovičiću ter zunanjima igralcema Gregi Krečiču in Petru Šišku. Slednji bo postal prvi rokometaš, rojen po letu 2000, ki bo sodeloval na pripravah članske reprezentance.

Ob tem na priprave prihajata še Rok Ovniček, ki je prvi del izpustil zaradi težav z ramo ter Gašper Horvat, ki se akcije B-reprezentance ni mogel udeležiti zaradi okrevanja po poškodbi gležnja.

Naporen prvi del sezone je terjal posledice kar pri nekaj posameznikih, ki so morali odpovedati udeležbo v reprezentanci. Tik pred začetkom decembrskih priprav je zdravje ponagajalo še mlademu krožnemu napadalcu Celja Pivovarne Laško Stefanu Žabiću, a slednjega tudi to ni pretirano zaustavilo. Takoj po delnem izboljšanju počutja se je namreč vidno motiviran pridružil ekipi v Zrečah. 

Stefan Žabić: “Teh nekaj dni z reprezentanco mi je prišlo še kako prav, da sem se vrnil v stare tire, v staro formo. Smo mlada ekipa, nastopanje za reprezentanco pa vedno pomeni veliko odgovornost. Od nas se pričakuje trdo delo. Na treninge prihajamo osredotočeni, saj strmimo k temu, da bi bili vsak dan boljši, da postanemo še boljša ekipa ter da korak za korakom stopamo proti skupnemu cilju. Z velikim veseljem že pričakujem drugi del priprav.” 

Na pot proti Katovicam, kjer jo čakajo prve tri tekme med svetovno elito, se bo slovenska vrsta podala 10. januarja. Dva dni za tem, v četrtek, 12. januarja jo v skupini B čaka prva tekma, na kateri se bo ob 18. uri pomerila s Savdsko Arabijo. Po dnevu premora se bo v drugem krogu ob 20.30 pomerila z gostitelji Poljaki, za zaključek prvega dela pa jo v ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00 čaka še dvoboj s Francijo.

 

PRIPRAVLJALNI TEKMI PRED SP 2023

Četrtek, 5. januarja, ob 18.00 (dvorana ŠIC Ljutomer):
SLOVENIJA : MADŽARSKA

Sobota, 7. januarja, ob 16.00 (Madžarska, Velika Kaniža):
SLOVENIJA : MADŽARSKA

 

SVETOVNO PRVENSTVO 2023

PRVI DEL, SKUPINA B

 

  1. krog, četrtek, 12. januarja, ob 18.00:
    SAVDSKA ARABIJA : SLOVENIJA 

 

  1. krog, sobota, 14. januarja, ob 20.30:
    POLJSKA : SLOVENIJA

 

  1. krog, ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00:
    SLOVENIJA : FRANCIJA 

 

V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance.

 

 

Komentarji