11. krog 1. NLB lige

Tudi v 11. krogu 1. NLB lige tekmovalni teden začenjamo že v sredo, 21.11. Vendar pa bo v tem krogu odigranih samo pet tekem, tekma med Velenjem in SVIŠem iz Ivančne Gorice je bila prestavljena na 29. 1. 2019.


V sredo, 21. 1., bomo lahko spremljali kar dva obračuna. Najprej se bosta v vročem Zlatorogu pomerila domača ekipa Celja Pivovarne Laško in gostje iz Dobove. V prejšnjem krogu so Celjani po napetem drugem polčasu le uspeli Novomeščanom vrniti za poraz, ki so ga bili deležni na superpokalni tekmi pred začetkom sezone. Na drugi strani pa so rokometaši Dobove po odličnih 50. minutah igre v končnici le morali priznati premoč Koprčanov. Skrušenih glav se jutri odpravljajo na gostovanje v Celje. Obračun bo na sporedu že ob 18.uri.

Prav tako pa si bomo lahko v sredo ogledali še tekmo med Riko Ribnico in Jeruzalem Ormožem. Ribničani v prejšnjem krogu niso imeli večjih težav, v dvorani osnovne šole Stična so ugnali SVIŠ iz Ivančne Gorice. Ormožani pa nikakor ne najdejo prave igre in nizajo poraz za porazom. V prejšnjem krogu jih je v Štajerskem derbiju nadigral mariborski Branik. Obračun med Ribnico in Ormožem si bomo lahko ogledali tudi z neposrednim prenosom na RTV SLO 2, s pričetkom ob 20:15.

Ostali obračuni kroga pa bodo na sporedu v petek, 23. 11. 2018.

Ob 19.uri bomo lahko v trebanjski osnovnošolski dvorani spremljali dvoboj med Trimom in gosti iz Dola pri Hrastniku. Trebanjci so v prejšnjem krogu morali priznati premoč Škofjeločanov, Dolani pa so v domači dvorani klonili proti ekipi Gorenja iz Velenja.

V mariborski dvorani Tabor pa bomo spremljali dvoboj med mariborskim Branikom in novomeško Krko. Mariborčani so v prejšnjem krogu v gosteh ugnali ormoške vinarje, kar je bila za vijolične tudi prva zmaga nad Ormožem v gosteh. Vsekakor jim je ta Štajerski derbi dal nov zagon in veliko željo po nadaljnjem dokazovanju. Novomeščani pa so tokrat v domači dvorani klonili proti Celjanom, žal jim tokrat ni uspelo ponoviti igre iz superpokalne tekme. Tekmo med Branikom in Krko si boste lahko ogledali v živo na SportKlub, s pričetkom ob 18:45.uri.

Zadnja tekma kroga pa bo odigrana v Kopru. In sicer bomo spremljali pravi derbi kroga. Koprčani, ki nizajo zmago za zmago, bodo gostili ekipo Urbanscape Loka. Koprčani za Loko zaostajajo zgolj za točko, zato lahko v Bonifiki pričakujemo agresiven rokomet. V prejšnjem krogu so se Koprčani kar namučili v Dobovi, Škofjeločani pa so vknjižili tudi prvo zmago v domači dvorani Poden (ugnali so trebanjski Trimo). Tekma v Bonifki se prične ob 20.uri.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO MRD DOBOVA Sreda, 21.11., ob 18.uri  
RD RIKO RIBNICA RK JERUZALEM ORMOŽ Sreda, 21.11., ob 20:15 RTV SLO 2
RK MARIBOR BRANIK MRK KRKA Petek, 23.11., ob 18:45 SportKlub
RK TRIMO TREBNJE RK DOL TKI HRASTNIK Petek, 23.11., ob 19.uri  
RD KOPER RD URBANSCAPE LOKA Petek, 23.11., ob 20.uri  
RK GORENJE VELENJE RK SVIŠ IVANČNA GORICA Torek, 29.01.2019  

Pripravila: M.Fišter

Komentarji