Preobrat Grosuplja v drugem polčasu

V petek so v domači dvorani Brinje rokometaši Grosuplja v sklopu 5. kroga 2. državne lige gostili ekipo Moškanjcev – Gorišnice.


Blaž Geč je s prvim zadetkom na obračunu gostujočo ekipo privedel do vodstva z 0:1. Grosupeljčani so nato po golu Corela kmalu izenačili (1:1). Igra je bila vse tja do dvajsete minute precej izenačena. Rokometašem Moškanjcev – Gorišnice je sicer nekajkrat uspelo pobegniti na dva zadetka prednosti, vendar so jih domačini hitro ujeli.

Deset minut pred koncem prvega dela so gostje tako vodili z zadetkom prednosti 6:7. nato pa so izkoristili dva neuspešna napada domače ekipe in svojo prednost povišali na +4 (6:10). Grosupeljčani so nato hitro strnili svoje vrste, uspešno ustavili nalet Gorišničanov in poskrbeli, da je bil rezultat ob koncu prvega polčasa neodločen (11:11).

Tudi v nadaljevanju se Grosupeljčani niso ustavili. Vratar Mišigoj je popolnoma zaklenil svoja vrata in v prvih desetih minutah drugega dela prejel le tri zadetke, medtem ko so njegovi soigralci na drugi strani priborili sedem golov prednosti (20:13). Do konca obračuna je Gorišničanom uspelo nekoliko znižati zaostanek in rezultat ob sodnikovem žvižgu je bil tako 25:21 v korist domače ekipe, ki je zabeležila že četrto zmago v sezoni.

Najboljša strelca obračuna sta bila Tilen Zakotnik s sedmimi zadetki za Grosuplje in Aljaž Sok, ki je prav tako sedemkrat zadel za ekipo Moškanjcev – Gorišnice.

 

RK Grosuplje : RD Moškanjci – Gorišnica 25:21 (11:11)

RK Grosuplje: Mišigoj, Kitak 3, Mišmaš 1, Fortuna 1, Rede 4, Kokot, Ferkulj, Stare, Pišek 1, Pekel, Slemenjak 2, Harbaš 4, Verbič 3, Muhič 1, Corel 1, Zakotnik 7

Izključitve: 8 min

7- metrovke: 2/4

RD Moškanjci – Gorišnica: Bratuša, Lorenčič 1, Šandor 5, Bedrač 2, Petek, Ozmec 1, Letonja 1, Geč M. 1, Geč N,. Geč B. 3, Ranfl, Sok 7, Tement, Leben.

Izključitve: 6 min

7-metrovke 3/4

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: RK Grosuplje FB

Komentarji