Železniki brez težav proti Radgoni

V petek, 16. 11. 2018, se je v Železnikih odigral 5. krog 2. državne lige. Domača ekipa je tokrat gostila rokometaše Arconta iz Radgone.


Tekma se je pričela z zadetkom Dejana Kavčiča, ki je domačo ekipo pripeljal do vodstva z 1:0. Radgončani so po golu Marka Cotiča hitro izenačili (1:1) in vse tja do desete minute smo spremljali zelo enakovreden obračun (5:5), nato pa so se z delim rezultatom 4:0 domačini »odlepili« in prišli do vodstva z 9:5. Gostje so nemudoma posredovali z minuto odmora, vendar pravega recepta za priključek v nadaljevanju niso več našli. Ekipa Železnikov je svojo prednost še povečala in na odmor so odšli z osmimi zadetki prednosti (20:12).

Tudi v začetku drugega polčasa Železničani niso popuščali. Svojo prednost so do 38. minute povečali na trinajst zadetkov, medtem ko je Radgončanom domačega vratarja uspelo premagati le dvakrat (27:14). Domačinom je visoko prednost uspelo ohraniti do 50. minute, ko so bili boljši za enajst zadetkov (33:22), nato pa so malo popustili v svojem naletu, kar pa so izkoristili gostje, ki so tako v zadnjih desetih minutah nekoliko omilili razliko v zadetkih in se tako ob sodnikovem pisku razšli z sedmimi zadetki zaostanka (35:28).

Za ekipo Arconta iz Radgone je bil to že peti poraz v letošnji sezoni, Železničani pa so vknjižili tretjo zmago. Strelsko sta bila najbolj razpoložena Matej Rojht, ki je za Radgono prispeval kar štirinajst golov in Jernej Štremfelj, ki je za Železnike zadel sedemkrat.

 

RD Alples Železniki : RK Arcont Radgona  35:28 (20:11)

RD Alples Železniki: Kavčič 6, Korošec 2, Rant 2, Štremfelj 7, Stojanovič 2, Tomac – Teržan, Kržišnik 3, Arman 5, Božnar 1, Kutin 1, Šter 2, Tušek 4, Gartnar

Izključitve: 6 min

7-metrovke 3/3

RK Arcont Radgona: Perša, Šijanec 1, Rojht 14, Gorjup, Kous, Šijanec 2, Bratkovič 2, Benko 1, Cotič 5, Kolbl 3, Vrbnjak

Izključitve: 0 min

7-metrovke 4/5

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: RD Alples Železniki FB

Komentarji