Napeta tekma med Kozino in Metliko: zmaga domačim

Rokometaši Škerjanc Jadrana Hrpelje – Kozine so 17. 11. 2018 v domači Modri Dvorani v sklopu 5. kroga 2. državne lige gostili ekipo RK Metlike.


Uvod obračuna je pripadel ekipi Metlike, ko je za 0:1 zadel Žiga Hutar, sledila sta dva hitra zadetka Petra Hrvatina na strani domačinov, ki so tako izenačili in povedli na 2:1. Tudi v nadaljevanju je bil obračun precej izenačen (8. minuta, 3:3), nato pa so se s štirimi uspešnimi napadi rokometaši Kozine »odlepili« na 7:3. V nadaljevanju tekme je domačinom uspelo ohraniti varno razdaljo nekaj zadetkov in tako so prvi polčas pripeljali do konca z rezultatom 16:12.

Tudi v pričetku drugega dela je bolje kazalo Kozinčanom, ki so v 39. minuti svojo prednost povišali na šest zadetkov (21:15). Potem pa so se razigrali gostje iz Metlike, ki so pričeli, počasi a vztrajno, topiti njihov zaostanek. V 57. minuti je bil rezultat tako znova izenačen (26:26), kar je napovedalo zelo napet boj v samem zaključku obračuna. V zadnjih minutah smo tako spremljali »gol za gol« končnico, ki pa se je na koncu prevesila v zmago domače ekipe Škerjanc Jadrana Hrpelje – Kozine (29:28).

Na obračunu sta največ zadetkov zabeležila Žiga Hutar iz moštva Metlike, ki je bil uspešen desetkrat in Peter Hrvatin pri domačih, ki je dal dva zadetka več (12).

 

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina : RK Metlika 29:28 (16:12)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: Rupnik, Poles 4, Sanabor 1, Miklavec 2, Škabar, Kastelic, Hrvatin 12, Mičovič 6, Berce, Stančič, Bekrič 1, Đelatović 2, Šapla, Stanotnik, Korošec 1.

Izključitve: 10 min

7-metrovke: 5/7

RK Metlika: Radoš, Kočevar, Šikonja, Vinski, 4, Hutar 10, Dragovan, Krajačič, Krnc, Kadunc-Predovič 3, Bede-Jakovinac 4, Pečarič 4, Malešič 3

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 4/6

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: RK Metlika FB

Komentarji