12.krog 1.NLB lige

Z 11.krogom je bil zaključen prvi del državnega prvenstva. Lestvica je za marsikoga presenetljiva, le sam vrh ne tako. Prvo mesto zasedajo aktualni državni prvaki Celje Pivovarna Laško, ki ima za drugouvrščeno Riko Ribnico le točko prednosti. Nato pa so si, prav tako po točko narazen, sledijo ekipe Maribor Branika, Gorenja Velenja, Kopra in Loke. Dnu lestvice pa zasedajo (od sedmega mesta navzdol) ekipe Trima, Krke, Ormoža, Dobove, Dola in Sviša. V 12.krogu pa bomo lahko spremljali tudi že prvi derbi, in sicer med zadnjeuvrščenim Svišem in sedmouvrščenim Trimom. Sviš je v prvem krogu v domači dvorani popolnoma razorožil trebajnski Trimo. Prav tako bo že jutri na vrsti drugi derbi, ko bodo Celjani gostili ekipo Kopra.


Kot smo že omenili, bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško v sredo, 28.11., gostili ekipo Kopra. Celjani se vračajo po porazu v Ligi prvakov, v Ukrajinu so visoko izgubili proti Motor Zaporozhyu. Nekoliko utrujeni in razočarani nad predstavo v Ukrajini, vseeno verjamemo, da bodo v sredo dali vse od sebe in se borili za svoj obtsanek na vrhu lestvice. Koprčani pa so popolnoma druga zgodba. Trenutno so polni zmagovalnega elana in verjamemo, da se tudi proti ekipi Celja podajajo polni optimizma ter želje po zmagi. Tekma bo na sporedu ob 17.uri, ogledali pa si jo boste lahko v živo, na programu SportKlub1.

V petek, 30.11., pa bomo spremljali še tri dvoboje 12.kroga. Najprej si bomo lahko ob 19.uri v trebanjski osnovnošolski dvorani ogledali derbi med Trimom in SVIŠem iz Ivančne Gorice. Naj se spomnemo kako so Goričani na prvi tekmi državnega prvenstva v domači dvorani popolnoma razorožili trebanjski Trimo. Vendar pa je bila ta zmaga tudi edina zmaga Goričanov. Le začetniška sreča? Vendar pa tudi sama igra Trebanjcev niha iz tekme v tekmo. Znajo presenetiti velike, prav tako pa znajo kloniti proti majhnim. Vsekakor lahko pričakujemo pravi dolenjski derbi.

Prav tako ob 19.uri pa bomo v Velenju spremljali dvoboj med Gorenjem in Jeruzalem Omrožem. Velenjčani so svojo evropsko pravljico zaključili, ko so v nedeljo, 25.11., klonili proti španskemu Granollesu. Kot pravijo sami, njihova igra ni bila na nivoju. Ormožani pa so v prejšnjem krogu popolnoma presenetili Riko Ribnico in po zaporednih porazih vknjižili remi. Lahko pričakujemo ponoven dvig igre vinarjev?

Ob 19:30 bomo spremljali še dvoboj med Urbanscape Loko in Dol TKI Hrastnikom. Škofjeločani se iz prejšnjega kroga vračajo s porazom. Po odličnih 45.minutah igre jim je v sami končnici zmaga izpuhtela iz rok. Morali so priznati premoč Koprčanov. Dolani pa dobri igri vseeno nizajo poraze. Mogoče pa nas lahko v Podnu presenetijo.

Ostala dva dvoboja pa bomo spremljali v soboto, 1.12. Najprej se bosta ob 17:30.uri v Taboru pomerila mariborski Branik in MRD Dobova. Mariborčani so v prejšnjem krogu v drugem polčasu presenetili novomeško Krko in v domači dvorani, kljub zelo kratki klopi, zasluženo slavili. Dobovčani pa proti Celjanom velikih možnosti niso imeli. Bi bil pa že skrajni čas, da jih ponovno vidimo zmagovati.

Ob 19.uri pa se bosta pomerila še Riko Ribnica in Krka. V prvi tekmi sezone sta se ekipi razšli z neodločenim izzidom. Ribničani so v prejšnjem krogu ostali popolnoma nemočni in presenečeni nad igro Ormožanov. Ekipi sta se razšli z neodločenim izzidom. Novomeščani pa so po odličnem prvem polčasu v drugem nekoliko popustili in v Taboru klonili proti domači ekipi Branika. Bo Novomeščanom uspel ponovni podvig iz začetka sezone?

 

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO RD KOPER sreda, 28.11., ob 17.uri SportKlub 1
RK TRIMO TREBNJE RK SVIŠ IVANČNA GORICA petek, 30.11., ob 19.uri  
RK GORENJE VELENJE RK JERUZALEM ORMOŽ petek, 30.11., ob 19.uri  
RD URBANSCAPE LOKA RK DOL TKI HRASTNIK petek, 30.11., ob 19:30  
RK MARIBOR BRANIK MRD DOBOVA sobota, 1.12., ob 17:30  
RD RIKO RIBNICA MRK KRKA sobota, 1.12., ob 19.uri  
Komentarji