Radgona skoraj do senzacije proti Cerklje-Radovljici

V soboto, 24. 22. 2018 je v Radencih potekal obračun 6. kroga 2. državne lige, med domačimi RK Arcont iz Radgone ter moštvom RK Cerklje-Radovljica.V tekmo so kot favoriti vstopili rokometaši Cerkelj, ki so po 5. krogih zasedali 2. mesto na ligaški lestvici, medtem ko rokometaši Acronta v letošnji sezoni še niso vknjižili točk, kar jih je uvrščalo na 10. mesto.


Tako so, po pričakovanjih, tekmo bolje otvorili gostje, ki so po zadetkih Luke Stareta in Jana Debelaka v uvodu povedli z 0:2. Tudi nadaljevanje je potekalo po nareku rokometašev iz Cerkelj. Do 15. minute prvega dela so svojo prednost še povečali na sedem zadetkov (13:6). Domačinom se je nato po zadetkih Rojhta, Perše in Kolbla v 23. minuti uspelo približati na 4 zadetke zaostanka (11:15), vendar Cerkljani niso dopustili, da bi se jim preveč približali in do konca polčasa svojo prednost povečali na visokih devet zadetkov razlike in na odmor odšli z rezultatom 12:21.

Tudi drugi del obračuna so bolje nadaljevali gostje, ki so v prvih minutah svojo prednost zvišali na deset zadetkov (14:24). Vse do 50. minute so nato Cerkljani držali prednost osmih, devetih zadetkov (22:30), potem pa so nase opozorili domači rokometaši Arconta.

ZA PREOBRAT ZMANJKALO ČASA

Z delnim rezultatom 3:0 so znižali zaostanek na 25:30 in nadaljevali z zelo napadalno igro. Do konca obračuna so žogo v svojo mrežo spustili le trikrat in bili na robu senzacionalnega preobrata, vendar je za to na koncu zmanjkalo časa.

Tekma se je končala z zmago Cerkljanov z 30:33 in pustila zelo dober vtis domače ekipe, ki je dokazala da se lahko kosa z najboljšimi v ligi. Cerkljani so tako ohranili drugo mesto na lestvici, Radgončani pa ostajajo na zadnjem, desetem.

Največ zadetkov sta na obračunu prispevala Matej Rojht pri domačih, ki je zadel enajstkrat in Jan Debelak pri Cerkljanih, ki je za zmago prispeval osem golov.

 

RK Arcont Radgona : RK Cerklje – Radovljica 30:33 (12:21)

RK Arcont Radgona: Perša, Šijanec 2, Rojht 11, Gorjuo 2, Podlunšek, Kous, Šijanec, Bratkovič 3, Kocan, Štefanec, Cotič 6, Kolbl 5

Izključitve: 6min

7-metrovke: 1/3

 

RK Cerklje – Radovljica: Miševič, Mirčevski, Soklič 2, Stare 3, Debelak 8, Grašič 5, Letonja, Fajon 4, Križaj 4, Šilc, Kovač, Kamenšak 4, Matičič, Valjavec, Peterlin, Muršec 3.

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 4/5

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji