Igralci Grosuplja pokazali svojo moč!

V petek, 23. 11. 2018, se je v Grosupljem odvil obračun 6. kroga 2. državne lige. Domačini so tokrat gostili rokometaše RD Alplesa iz Železnikov. Glede na položaj na lestvici, ki sta ga imeli ekipi po 5. krogih (3. in 4. mesto), smo si lahko obetali kar izenačen in zanimiv dvoboj.


Obračun se je pričel udarno in z zelo močno obrambo na obeh straneh, kajti v prvih petih minutah smo bili priča le dvema zadetkoma, ko sta za vodstvo domačih z 2:0 zadela Luka Rede in Blaž Muhič. Sledil je gol Mateja Tuška, ki je znižal zaostanek Železničanov na 2:1.

Kot smo lahko pričakovali je bil obračun v prvem polčasu zelo izenačen in z malo zadetki na obeh straneh. Domačinom pa je vseeno uspelo držati minimalno prednost dveh, treh zadetkov, kar je Železničanom onemogočilo, da bi preobrnili rezultat v svojo korist. Prvi polčas se je tako zaključil z golom prednosti ekipe Grosuplja (11:10).

Popolnoma drugačno Grosuplje

V nadaljevanju obračuna smo bili priča povsem drugačnem razmerju na parketu kot v prvem polčasu. Grosupeljčani so stopili na plin in se popolnoma razigrali, gostje pa niso več našli prave rešitve za njihove napade. Slabih deset minut pred koncem obračuna so tako vodili z visokimi enajstimi zadetki prednosti (51. minuta 25:14) in si tako že zagotovili visoko zmago.

Tekma, ki je ekipo Grosupljega tako še utrdila na tretjem mestu ligaške lestvice, Železnike pa iz četrtega zrinila na peto, se je končala z rezultatom 30:20.

Pri Grosupljem je tokrat največ zadetkov zmagi dodal Matej Slemenjak, ki je bil uspešen petkrat, pri Železničanih pa je šestkrat zadel Matej Tušek.

 

RK Grosuplje: RK Alples Železniki 30:20 (11:10)

RK Grosuplje: Mišigoj, Kitak, Mišmaš 3, Fortuna 1, Rede 4, Ferkulj 2, Kokot, Stare, Pišek 1, Pekeč, Slemenjak 5, Harbaš 2, Verbič 4, Muhič 1, Corel 4, Zakotnik 3.

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 3/3

RD Alples Železniki: Kavčič 3, Rant 2, Štremfelj 4, Stojanovič 2, Tomac – Teržan, Božnar 2, Kutin 1, Šter, Tušek 6, Gartnar.

Izključitve: 2 min

7-metrovke: 1/2

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: RK Grosuplje FB

Komentarji