Slovenija brez težav preko Švice

Slovenijo je čakala zadnja tekma prvega dela EP 2020, nasprotnik pa reprezentanca Švice. Vse drugo, kakor gladko napredovanje Slovenije, kajti to še ni 100% zagotovljeno, bi bilo veliko presenečenje.


Selektor Ljubomir Vranješ je že takoj na začetku tekme pokazal, da ne bo taktiziral, saj je začel z najmočnejšo postavo. Edina sprememba je bila, da je igro Slovenije vodil Miha Zarabec. Na začetku tekme je bil izjemno razpoložen prav Zarabec, ki je potegnil slovenski voz z lepimi zadetki, poleg tega pa je tudi odlično razigraval soigralce. Svoje pa je, kot že na obeh preostalih tekmah, doprinesel Klemen Ferlin, ki je zopet blestel v vratih Slovenije. Slovenska reprezentanca je ponovno pokazala izjemno obrambeno igro, s katero so si priborili veliko ukradenih žog in tako prišli do lahkih zadetkov. Tako so po zadetku Blaža Janca v 17. minuti povedli s tremi goli prednosti (8:5). Slovenija je nadaljevala z rutinirano predstavo, po dveh zaporednih ukradenih žogah je Janc sam stekel proti praznim vratom in tako je prednost v 23. minuti znašala že 6 golov (12:6).

Slovenska reprezentanca je bila boljša tudi z igralcem manj v polju in po vnovični prestreženi žogi in prvem golu Roka Ovnička na tem prvenstvu prisila švicarskega trenerja v minuto odmora. Vranješ je proti konca polčasa priložnost ponudil igralcem, ki na tem prvenstvu še niso dobili prav veliko minutaže. Slovenija je tako na odmor odšla s prednostjo 6 zadetkov (16:10). Klemen Ferlin je že v prvem polčasu zbral izjemnih 10 obramb.

V začetku drugega dela tekme smo spremljali izenačeno srečanje. Prednost Slovenije je bila vseskozi na šestih golih. Švicarji so igrali igro brez vratarja in s sedmimi igralci v polju, kar so Slovenci izkoriščali in dosegli kar nekaj lahkih zadetkov preko celotnega igrišča. Še naprej je v slovenskem golu blestel fantastičen Klemen Ferlin, ki je obrambe lepo zbiral tudi v drugem polčasu, skupno jih je zbral 15. Prvi nastop na tem evropskem prvenstvu pa je v nadaljevanju tekme zabeležil tudi Urh Kasetlic.

V 51. minuti je moral z minuto odmora reagirati Ljubomir Vranješ, saj so se Švicarji približali na 4 zadetke (25:21). Kastelic je bil nerešljiva uganka za prvega zvezdnika Švice Andya Schmida, saj mu je po ubranjeni sedemmetrovki ubranil še 100 % priložnost, ko se je Schmid po protinapadu sam znašel pred našim vratarjem. Tekma se je zaključila z zmago Slovenije 29:25.

Slovenija bo tako v drugi del, kjer se bo zagotovo pomerila z Islandijo, Norveško in Portugalsko odnesla dve točki. Klemen Ferlin pa je bil ponovno, lahko rečemo, da kar zasluženo, izbran za igralca tekme.

SLOVENIJA : ŠVICA 29:25 (16:10)
Zarabec 6, Janc, Dolenec in Henigman po 4; Schmid 8, Maros 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Nebojša Tejič/kolektiff

Komentarji