Šesti dan EP: Pajovič do tretje zmage, Francozi le osvojili točke

V sedmem dnevu smo dobili nove potnike v drugi del tekmovanja EP. Četa Aleša Pajoviča je dosegla svojo 3 zmago, Norvežani so premagali Portugalce, Francozi pa so prvenstvo sklenili z zmago proti Bosni.


Skupina B

Avstrija je na tekmi proti Severni Makedoniji potrdila izjemno kvaliteto in osvojila prvo mesto v skupini (32:28). Četa Aleša Pajoviča je tako osvojila tretjo zaporedno zmago in v drugi del tekmovanja odhaja s polnim izkupičkom. Čehi so medtem premagali Ukrajince (23:19) in si poleg Avstrije zagotovili mesto v nadaljevanju prvenstva.


 

Skupina D

Za prvo mesto v skupini D sta se udarili reprezentanci Portugalske in Norveške. Zanesljivo zmago so na domačem terenu osvojili Norvežani (34:28), ki bodo z osvojenimi 6 točkami v drugi del tekmovanja prenesli dve točki. Francozi so ob zelo slabi igri na prvenstvu le dosegli zmago na nepomembni tekmi proti Bosni (31:23). Reprezentanca, ki je obetala veliko, tako zapušča prvenstvo z eno osvojeno zmago.


 

Skupina F

Slovenci so na tekmi proti Švici zanesljivo potrdili prvo mesto v skupini (29:25). Naši fantje bodo tako v drugi del tekmovanja prenesli dve točki. Švedi so si s tesno zmago proti Poljakom (28:26) prisvojili napredovanje v drugi del tekmovanja.


 

FOTO: Uros Hocevar / kolektiff

Komentarji