VIDEO: Vrhunci tekme Slovenija-Švica

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu evropskega prvenstva na Norveškem, Švedskem ter v Avstriji v torek v Göteborgu premagala Švico z 29:25. V drugi del, ki ga bo med 17. in 22. januarjem gostil Malmö, napreduje s polnim izkupičkom zmag in dvema točkama.


Slovenski rokometaši so zaključili prvi del evropskega prvenstva. V skupini F niso oddali nobene točke, kar se je zgodilo prvič po letu 2006, ko je sklepni turnir gostila ravno Švica. Letos so po uvodni zmagi nad Poljaki s 26:23 nato premagali ene najresnejših kandidatov za odličje iz Švedske z 21:19, za slovo od drugega največjega švedskega mesta pa na kolena položili še Švicarje.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomira Vranješa se bodo v drugem delu Eura v Malmöju tako pomerili z Norvežani, Portugalci in Islandci, četrto ime pa bo znano po sredinih tekmah zadnjega kroga skupine E. V igri sta ostali Madžarska ter Danska. Ravno najboljši ekipi iz omenjene skupine (Islandija, Madžarska, Danska) bosta prvi tekmici Slovencev v drugem delu.

Vrhunce tekme med Švico in Slovenijo si oglejte v spodnjem videu:

Komentarji