Šoštarič: “Jaz lahko rečem, da smo eni veliki prijatelji”

Slovenija je po zanesljivi zmagi nad Švico nastope v skupinskem delu evropskega prvenstva končala brez poraza. Sedaj jih pot vodi v Malmö, kjer se bodo pomerili s Portugalci, Islandci, Norvežani ter boljšemu iz dvoboja med Dansko in Madžarsko.


“Delamo en za drugega, borimo se en proti drugemu na treningih, vsak trening delamo nasmejano, zadovoljno in to se tudi izraža mislim, da na tekmah. Igramo ekipno, veselimo se en za drugega, fantje, ki ne igrajo so 100% z ekipo tudi želijo si uspeha vsakega svojega soigralca, vsakega zadetka in nekako to nas vleče naprej. Jaz mislim, da je res en zdrav kolektiv poln želje in dokazovanja in jaz lahko rečem, da smo eni veliki prijatelji med sabo in to nas pelje naprej in res lepo je biti del te reprezentance,” je s stanjem v ekipi zadovoljen Mario Šoštarič, ki je danes dosegel svoj prvi zadetek na evropskih prvenstvih.

Kako je tekmo skozi svoje oči videl Jure Dolenec? “Mislim, da je bila ena super tekma. Mogoče smo spet začeli, bom rekel, v enem rahlem krču, nismo bili čisto sproščeni v napadu, malo nam je bilo težko dosegati zadetke, ampak smo se potem sprostili, predvsem z dobro obrambo, odličnim vratarjem in lahkimi zadetki in tekmo mirno pripeljali do konca, spočili en velik del igralcev, ki so bili bolj obremenjeni v prejšnjih dveh tekmah več na igrišču, tako da: vse po planu, bi lahko rekli za to tekmo.”

“Pomembno je iz dveh vidikov. Prvo za nas, ki smo igrali prej več, drugo pa za njih, da nekako pridejo v formo, v ritem, ker jih bomo sigurno v nadaljevanju tekmovanja še potreboval, tako da, odigrali smo zelo dobro tekmo in mislim, da smo s tem še malo razširili nabor igralcev za pomembne tekme, ki nas čakajo v Malmöju,” je o tem, kako pomembno je to, da so priložnosti dobili še ostali člani, komentiral Dolenec.

Če že kaj pogledujejo prti skupinam, s katerimi se križajo, je za konec Jure Dolenec povedal: “Sigurno pogledujemo. Predvsem v skupini z Danci se dogajajo presenečenja, v drugi skupini je že vse končano in se že ve  kdo bo šel naprej. Mi smo si zadali cilj, da igramo tekmo za tekmo, da igramo vsako tekmo na polno in na ta način bomo nadaljevali.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji