14. krog lige NLB: Derbi kroga v Slovenj Gradcu, Velenje gosti Mariborčane

Predzadnji krog pred reprezentančnim premorom bosta nocoj na derbiju 14. kroga otvorila Slovenj Gradec in Izola. Poleg derbija so na sporedu tudi številni drugi obračuni, med drugimi tudi derbi med Velenjem in Mariborom. Zadnjemu glede na položaj ekip na lestvici mnogi nebi pripisovali kot derbi, a so dvoboji med Velenjčani in Mariborom vselej zanimivi.


Velika tekma za obstanek/izpad v ligi

Današnja tekma med Slovenj Gradcem in Izolo bo razkrila marsikaj. Primorci bi se ob morebitni zmagi proti Korošcem povsem približali boju za obstanek, v primeru poraza pa bi si zelo otežili začrtano pot do obstanka. Obe ekipi si močno želita zmage, zato nas čaka izjemno napeta tekma, ki se bo pričela ob 19. uri.

Težko gostovanje Trima v Ribnici

Rokometaše Trima v 14. krogu čaka izjemno težka naloga. Varovanci Ivana Vajdla bodo gostovali v Ribnici, ki je v letošnjem prvenstvu oddala le tri točke. Forma Trebnjega se sicer konstantno dviguje, a bodo na današnji tekmi morali dokazati veliko kvalitete za zmago proti Ribnici.

Dobova v Ormož po četrto mesto na lestvici

Rokometaši Dobove bodo imeli jutri odlično priložnost v Ormožu. Igralci pod taktirko Benjamina Teraša bodo ob primeru zmage v Prlekiji in poraza Trima v Ribnici zasedli četrto mesto na lestvici. Tekma v Ormožu bo za Dobovčane vse prej kot lahka, saj Ormožani v zadnjem obdobju igrajo odlično. Igralci Saše Prapotnika so na zadnjih treh tekmah zabeležili ravno toliko zmag, nove pa si nadejajo jutri, ko na Hardek prihaja Dobova.

Celje po 14. zmago proti Urbanesape Loki

Najuspešnejša ekipa letošnjega državnega prvenstva Celje Pivovarna Laško bo v 14. krogu lovila svojo 14 zaporedno zmago. Nobena ekipa v letošnjem prvenstvu ni uspela na kolena spraviti aktualne državne prvake, celjski rokometaši pa si na jutrišnji tekmi proti Loki nadejajo ponovne zmage. Loka na drugi strani nujno potrebuje točke. Varovanci Roberta Beguša so trenutno na skromnem 9. mestu lestvice, preboj v ligo za prvaka v letošnji sezoni pa bo tako zelo otežen.

Koper po nove točke proti Krki

Koprčani bodo po zmagi nad Urbanescape Loko jutri lovili svojo drugo zaporedno zmago v prvenstvu. Primorci bodo v Bonifiki gostili ekipo Krke, ki je poleg Ormoža neposredni konkurent za preboj v ligo za prvaka.

Derbi brez pravega pomena besede v Rdeči dvorani

Poleg derbija zadnjih dveh ekip na lestvici bomo jutri lahko spremljali derbi med ekipama Velenja in Maribora. Mariborčanom v letošnji sezoni lige NLB nikakor ne steče. Ob menjavi trenerja se rezultati Štajercev niso drastično izboljšali. Po tesnem porazu proti Ribnici bodo Mariborčani jutri v Velenju skušali dvigniti formo in odnesti točko ali dve.

Komentarji