2. DRL: Derbi, ki to sploh ni bil?

V petek, 9. 11. 2018, je bil v sklopu 4. kroga 2. državne lige na vrsti derbi med ekipo MRK Ljubljane in RD Alples Železniki. Obračun so v Športni dvorani Krim gostili Ljubljančani, ki so pred tekmo zasedali 1. mesto na lestvici, medtem ko so bili gostje s točko zaostanka na 3. mestu.


Tekmo so odločno pričeli domačini, ki so s tremi zaporednimi zadetki Slavka Eraka in enim zadetkom Lovra Gorjupa povedli s 4:0. Sledil je prvi zadetek gostov, rezultat je na 4:1 znižal Jernej Štremfelj. Ljubljančani so nadaljevali hitro in napadalno ter svojo prednost le še povečevali. Gostje niso našli prave rešitve za razigrane domačine, ki so tako v 23. minuti vodili z okroglimi desetimi zadetki prednosti. Visoko vodstvo so uspeli ohraniti do izteka 30. minute in na odmor odšli z rezultatom 22:12.

Tudi v drugem polčasu so Ljubljančani nadaljevali v visokem ritmu. V 38. minuti je nato gostom iz Železnikov sicer uspelo znižati rezultat na osem zadetkov zaostanka (27:18), toda sledil je hiter odgovor domačinov, ki so pritisnili na plin in svojo prednost le še povečevali. Do konca obračuna so si tako priigrali visokih 17 zadetkov prednosti in prepričljivo dobili derbi 4. kroga, ki se je končal z rezultatom 42:25. 

Najboljša strelca obračuna sta bila Slavko Erak, ki je za Ljubljančane zadel enajstkrat in Jernej Štremfelj, ki je Železničanom priigral šest zadetkov.

Ljubljančani so se po četrti zaporedni zmagi tako le še utrdili na prvem mestu ligaške lestvice, rokometaši iz Železnikov pa so kljub prvemu porazu v sezoni zaradi razlike v zadetkih zdrsnili iz tretjega na peto mesto.

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji