Grosuplje brez težav preko Radgone

V soboto je v sklopu 4. kroga 2. državne lige potekal tudi obračun v Radencih, kjer so domači RK Arcont Radgona gostili rokometaše Grosuplja.


Prvi zadetek je pripadel domačinom, ko je vratarja Stareta premagal Boštjan Šijanec (1:0). Grosupeljčani pa so nato po zadetku Anžeta Kitaka hitro izenačili (1:1). Igra »gol za gol« se je nadaljevala do 10. minute, ko je bil rezultat na tekmi še zadnjič izenačen (5:5), nato pa so se razigrali Grosupeljčani.  Z delnim izidom 0:3 so povišali svojo prednost na 5:8 ter ohranjali razliko nekaj zadetkov vse do 22. minute, dokler ni eksplodiral Tilen Zakotnik, ki je s kar petimi zaporednimi zadetki gostom priigral osem zadetkov prednosti (9:17). Visoko razliko so gostje ohranili do konca prvega dela, ki se je tako zaključil z 11:19.

Tudi v nadaljevanju obračuna so tempo narekovali gostje. V 34. minuti so vodstvo povečali že na okroglih deset zadetkov (12:22) in nadaljevali s svojo hitro napadalno igro. Dobrih petnajst minut pred zaključkom tekme so Radgončani zaostajali že za sedemnajst zadetkov (13:30) in nikakor niso našli pravega recepta za pristop k ekipi Grosupljega. Vendar so v zadnjih treh minutah domačini kljub visoki razliki uspešno izvedli štiri zaporedne napade in tekmo tako zaključili z rezultatom 19:33. Rokometaši Arconta Radgone so tako zabeležili četrti zaporedni poraz in ostajajo na zadnjem mestu ligaške lestvice, Grosupeljčani pa so po štirih krogih na visokem tretjem.

Pri domačinih je tokrat mrežo največkrat zatresel Boštjan Šijanec – uspešen je bil šestkrat, pri Grosupljem pa je bil najbolj razigran Tilen Zakotnik – zadel je devetkrat.

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji