Cerklje-Radovljica ostaja neporažena tudi proti Sevnici

V soboto, 10. 11. 2018, so Sevničani doma gostili ekipo RK Cerkelj – Radovljice.


Tekmo so z zadetkom Marka Mastnaka otvorili domačini, vendar so Cerkljani po golu Jana Debelaka hitro izenačili. Obračun se je nadaljeval precej izenačeno, ekipi sta se konstantno menjali v minimalnem vodstvu. V 7. minuti, ko je bil rezultat 5:4, pa je z delim izidom 0:3 ekipi Cerkelj uspelo priti do vodstva dveh zadetkov (5:7) in tako so se pričeli počasi rezultatsko oddaljevati. V 22. minuti so svojo prednost povečali na pet zadetkov (11:16), vodstvo pa so uspešno ohranili do konca prvega polčasa, ki se je zaključil s 15:19.

Tudi v drugem polčasu so tempo narekovali gostje, ki so svojo prednost le še povečali in v 40. minuti prišli do visokih devet zadetkov razlike. Nato pa so se v igro pričeli vračati Sevničani. Do 48. minute so se približali na pet zadetkov zaostanka (25:30). Cerkljani niso našli prave rešitve za domače, igra jim ni stekla tako kot v prvem delu, kar pa je bila samo še dodatna voda na mlin Sevnici, ki se je z odlično igro popolnoma približala gostom in bila tri minute pred koncem na robu preobrata, saj je zaostajala le še za dva zadetka (33:35).

Cerkljani so nato strnili svoje vrste in v infarktni končnici z močno obrambo in zadnjim zadetkom Sevničanom onemogočili neverjetni preobrat. Tekma se je tako zaključila s 33:36, ekipa Cerkelj pa po štirih krogih ostaja neporažena in zaseda 2. mesto na ligaški lestvici, Sevnica pa je zdrsnila na 6. mesto.

Strelsko sta bila na tekmi najuspešnejša Nejc Mrgole in Aleksander Kuhar, oba sta za Sevnico zadela devetkrat, ter Jan Debelak, ki je za gostujočo ekipo prispeval 13 golov.

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji