2. DRL: Gorica do druge zmage, neporažena tudi Ajdovščina in Velika Nedelja

Minuli vikend je bil na sporedu tudi drugi krog 2. DRL. Spremljali smo štiri dvoboje, medtem ko so rokometaši RK Kočevje zaradi neparnega števila ekip v ligi ostali brez tekme.


Drugi krog sta v soboto popoldne odprla Drava Ptuj in Ajdovščina. Primorci so se odpravili na dolgo gostovanje proti Štajerski in se domov vrnili s polnim plenom. Po nekoliko slabšem začetku je Ajdovščina stopila na plin in na koncu slavila zmago z 17:25.

Svojo drugo zmago v 2. DRL. je dosegla tudi ekipa Nove Gorice, ki je v drugem krogu gostovala pri Pomurju. Klub, ki že vrsto let ni imel članske ekipe, je očitno prerojen in bo letos ciljal visoko. Po zmagi v Gornji Radgoni so Primorci zdaj slavili v Pomurju in trenutno zasedajo prvo mesto lestvice 2. DRL.

Klubom z dvema tekmama in dvema zmagama se je pridružila tudi Velika Nedelja, ki je v soboto na domačih tleh ugnala Radgono. Prleki so po zmagi v prvem krogu proti RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina ugnali tudi Radgono, ki jim ni povzročala večjih preglavic.

Do svoje prve zmage v sezoni 2021/2022 so prišli tudi rokometaši RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina. Varovanci Petra Hrvatina so gostovali v Logatcu pri RK Kronos in po veliki borbi v zadnjih minutah prišli do zmage z 23:25.

2. DRL MOŠKI, 2. KROG

Sobota, 9. oktober, ob 16:30
RK DRAVA PTUJ – RK AJDOVŠČINA 17:25

ob 19:00
RK POMURJE – RK NOVA GORICA 23:30

RK VELIKA NEDELJA – RK ARCONT RADGONA 26:20

RK KRONOS – RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE-KOZINA 23:25

FOTO: RK Nova Gorica Facebook

Komentarji