2. DRL: Igrali bi, a jim ukrepi tega ne dopuščajo

Po odločitvi združenja 1. B ligaških klubov je nejasno, kako bo s tekmovanjem v 2. DRL. O morebitnem sistemu tekmovanja v po kakovosti tretjem rokometnem tekmovanju za moške v Sloveniji smo povprašali predsednika združenja in komisarja 2. DRL.


Najprej smo se obrnili na predsednika združenja 2. DRL Janeza Martinčiča, ki nam je povedal, da so se klubi sestali in glavno odločitev podali komisarju lige Franku Komelu.

Ta nam je v pogovoru povedal naslednje: “2. DRL trenutno nima dovoljenja za igranje. V kolikor dobimo dovoljenje od pristojnih organov imamo pripravljene ustrezne rešitve. Ob sprostitvi ukrepov smo mislili, da bomo lahko videli tudi nadaljevanje v 2. DRL. Imeli smo tudi predlog, da se liga znova začne 13. marca konča pa konca junija,” je o trenutnem stanju v 2. DRL povedal Komel.

“Zdaj čakamo na zeleno luč, pripravljene pa imamo različne opcije za igranje lige. Prva opcija je igranje lige po enokrožnem sistemu s končnico, druga pa je deljenje lige na vzhod in zahod. Točni termini seveda še niso znani,” dodaja Komel.

Prihodnost 2. DRL tako ostaja neznanka. Neznano pa je tudi kako bo z napredovanjem v 1. B ligo in izpadom iz 1. B v 2. DRL.

Komentarji