Tomaž Ocvirk: “Imamo visoke cilje”

Rokometaši RK Celje Pivovarna Laško bodo v sklopu 13. kroga Lige Prvakov gostili doslej še neporaženo Barcelono s trojico slovenskih reprezentantov (Dolenec, Janc in Makuc). Čeprav so Celjani že uvrščeni v osmino finala je do konca rednega dela pomembna prav vsaka tekma. Vsaka točka lahko namreč pomeni dodatno mesto na lestvici, ki je lahko še zelo pomembno. A naloga bo vse prej kot enostavna. Barcelona v letošnji sezoni namreč še ne pozna poraza. Prvi dvoboj teh dveh nasprotnikov so brez težav dobili Katalonci. Slavili so z rezultatom 42:28.


Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
Imamo visoke cilje. Ne bomo zgolj poizkušali odigrati najboljšo tekmo, temveč bomo poizkusili tekmo zmagati. Želim, da tako vstopimo v tekmo, da se tako obnašamo na treningih. Seveda se zavedamo kdo bo na drugi strani.  Barcelona je neporažena v naši skupini, igra odlično, vendar mi smo v vzponu, igramo odlično in tu vidim našo priložnost. Seveda je tu tudi sproščenost ob uvrstitvi naprej, ki pa je kljub temu ne sme biti preveč. Barcelona je namreč ekipa, ki dosega izjemno veliko število zadetkov, igra zelo hitro in najprej je potrebno zaustaviti njihovo hitro igro, prehod v protinapad in pol proti napad. Ne smemo se spustiti v dir z njimi, igrajo globoko 6-0 obrambo ter silijo napadalce k napakam, te pa kaznujejo z lahkimi zadetki. Zato napak skorajda ne sme biti, saj je to že skoraj polovica njihovega zadetka. Pomembna bo disciplina v igri, kar pa fantje v tem drugem delu sezone vedno znova dokazujejo, zato sam komaj čakam, da se tekma začne.”

Tilen Kodrin, levo krilo RK Celje Pivovarna Laško:
Sam tudi pred tem, ko smo izvedeli za izločilne boje, nisem čutil posebnega pritiska. To je liga prvakov in na vsaki tekmi želiš narediti vse in odigrati svojo najboljšo tekmo. Nam pa osmina finala pomeni ogromno, lani nam je zaradi situacije odpadla in sedaj smo vsi zelo veseli, da se bomo lahko preizkusili tudi v bojih na izločanje. A še pred tem so tu pomembne naloge, prva že jutri, ko pričakujem atraktivno srečanje, polno tempa, kontakta. Barҫa je zame najboljša ekipa v Evropi in to dokazuje na igrišču. Je pa dejstvo, da imamo mi svoje načrte, plane, vse bomo naredili, da jih čim bolj onemogočimo, zaustavimo ter da sami iztržimo čim več.”

Miljan Vujović, vratar RK Celje Pivovarna Laško:
Nisem ostal sam, tako tudi pritiska ne prenašam sam. Zraven sta mlajša kolega, v večini Gal Gaberšek, ki mi pri tem pomagata in kot ekipi nam je lažje. Tako bomo morali nastopiti tudi proti Barceloni, v napadu igrati počasneje, saj se dir z njimi ne bi končal dobro. Smo razbremenjeni, sproščeni in to želimo pokazati na igrišču. Seveda spoštujemo tekmeca, se zavedamo kvalitete in nevarnosti, a imamo svoje načrte in želimo da se večer konča v skladu z njimi.”

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji