2. DRL: Polom Gorenjcev, Velika Nedelja še med živimi

Včeraj je bil na sporedu 2. krog v končnici za prvaka 2. DRL za moške. Že včeraj bi lahko dobili drugega potnika v 1. B ligo, ki bi se pridružil prvouvrščeni ekipi RD Moškanjci Gorišnica. Za drugo mesto se namreč borita ekipi Velike Nedelje in Cerklje-Radovljice.


Cerklje-Radovljica po težji poti naproti 1. B ligi

Rokometaši Cerklje-Radovljice so imeli že včeraj priložnost, da zapečatijo svojo usodo in si zagotovijo uvrstitev v 1. B ligo. Za tako željeno uvrstitev v drugo najkakovostnejše slovensko rokometno tekmovanje bi morali na zadnji domači tekmi v sezoni včeraj ugnati goste iz Ajdovščine. Na prvi pogled lahka naloga proti ekipi Ajdovščine, ki je že zapečatena na 4. mestu lestvice 2. DRL, a so se Gorenjci na tekmi proti Primorcem opekli.

Že v prvem polčasu so rokometaši Ajdovščine odigrali odlično in nasprotniku dali vedeti, da na Gorenjsko niso prišli zgolj na izlet. Ajdovščina je v 17. minuti srečanja že vodila za +7, Cerklje-Radovljica pa se ni uspela sestaviti. Prvi polčas so zasluženo dobili Primorci (13:19). V drugem polčasu so se domačini približali in obetala se je infarktna končnica. V zadnjih minutah so Gorenjci tudi izenačili (32:32), na koncu pa se je Ajdovščina z zadetkom v zadnjih sekundah veselila (nepričakovane) zmage v Cerkljah.

Cerklje-Radovljica si je tako močno zakomplicirala pot do 1. B lige. Za uvrstitev v 1. B DRL bodo Gorenjci morali zmagati na težkem gostovanju v Gorišnici, kar pa bo vse prej kot lahka naloga.

Gorišnica s prvim porazom, Velika Nedelja še med živimi

Velika Nedelja je v 2. krogu končnice za prvaka 2. DRL včeraj doživela sanjski razplet. Prleki so s suvereno predstavo zmagali na gostovanju v Gorišnici in ob porazu Cerklje-Radovljice še ostajajo v igri za napredovanje v 1. B ligi. Pred zadnjim krogom v 2. DRL so v nekoliko boljšem položaju prav rokometaši Velike Nedelje, ki bodo v soboto odigrali zadnjo domačo tekmo proti Ajdovščini. Za preboj v 1. B ligo bodo rokometaši Velike Nedelje upali na poraz oziroma remi Cerklje-Radovljice v Gorišnici.

Ob porazu Gorenjcev v Gorišnici bi Prleki za uvrstitev v 1. B ligo potrebovali zgolj točko, da prehitijo Cerklje-Radovljico. Ekipi imata trenutno enako število točk, a je zaradi boljše medsebojne gol razlike v prednosti ekipa Cerklje-Radovljice.

Kakorkoli, zagotovo je pred nami pester zaključni krog v 2. DRL, v soboto pa bomo dobili tudi drugega potnika v 1. B ligo.

2. DRL, KONČNICA ZA PRVAKA, 2. KROG

Sreda, 16. junij, ob 19:00
RK FRANSTAH RADOVLJICA-CERKLJE – RK AJDOVŠČINA 32-33

ob 20:00
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA – RK VELIKA NEDELJA 20-24

Komentarji