2. DRL: Sevnica povišala prednost pred zasledovalci

Rokometaši Sevnice so z zmago na zaostali tekmi 8. kroga ponovno povišali prednost na prvenstveni lestvici. Sedaj vodijo pred drugo uvrščenim Pomurjem in tretje uvrščenim Alplesom za 4 točke.


Domači rokometaši Sevnice so proti malo številčni ekipi Ajdovščine (prispeli so z 8 igralci in dvema vratarjema) hitro postavili stvari na svoje mesto. Že v 10. minuti so povedli z 6:3 in na polovici prvega polčasa so že vodili z 11:5. Do konca prvega polčasa so svojo prednost obdržali na končnih 15:10. Drugi polčas so bolje začeli gostje, ki so se v 34. minuti približali na 15:14. Rokometaši Sevnice se niso zmedli in so 11. minut pred koncem tekme uspeli povesti za +8 (25:17). Gostje so do konca tekme prednost sicer nekoliko znižali in tekma se je končala z rezultatom 28:23.
Pri domačih sta bila najboljša Rok Kozole s 7. zadetki (3/3 iz 7m) in Tomaž Kolman s 6. zadetki. Pri gostih je Jan Tunanovič dosegel 10, Jani Svetik pa 5 zadetkov.

Sevnica je tako še vedno neporažena na vrhu lestvice s 14. točkami. Sledita Pomurje in Aples s po 10. točkami.

V zadnjem krogu prvega dela se nam obetajo 3 zanimive tekme.

Med najmanj zanimivo tekmo štejemo tekmo v Logatcu med Kronosom in Sevnice, zadnje in prvo uvrščene ekipe. Mislim, da si noben rokometaš Sevnice ne upa pomisliti na kaj drugega kot na zmago.

Že ob 18:00 se bo v Murski Soboti pričel pomurski rokometni derbi oz. kot pravijo ljubitelji rokometa v pokrajini ob Muri pomurski rokometni “el clasico”. Tekma med Pomurjem in Radgono ima dolgo zgodovino in skoraj vedno postreže z nepredvidljivimi rezultati. Na spletni strani www.rk-pomurje.si, kjer so pripravili pregled zgodovine pomurskih rokometnih derbijem, smo izbrskali, da se je od 14 zadnjih odigranih tekem med tema dvema nasprotnikoma ena tekma končala z neodločenim izidom in kar 5 tekem se je končalo z zmago za en zadetek. Glede na položaj na lestvici (Pomurje je 2. mestu, Radgona na predzadnjem) so sigurno favoriti Prekmurci, vendar glede na težave s poškodbami, ter čustveni naboj je zmagovalca ne mogoče napovedati.
Še eno zanimivost omenimo. Na tekmi bosta na nasprotnih trenerskih klopeh sedela ormožka trenerja brata Potočnjak. Mlajši Alan na klopi Pomurja in starejši Neno, bivši trener Pomurja, na klopi Radgone.

Na Gorenjskem se bosta pomerila domače Cerklje in Moškanjci Gorišnica. Gorišnica ima trenutno 8 točk, Cerklje polovico manj – 4. Z zmago bi se Moškanjci lepo približali vrhu lestvice in si pripravili lepo izhodišče na drugi del prvenstva. Ker se tekma igra na Gorenjskem je zmagovalca toliko težje napovedati.

V Ajdovščini se bosta pomerila domači rokometaši in gostje iz Železnikov. Alples, ki je trenutno na 3. mestu, v gosteh še ni zmagal (poraza proti Sevnici in Pomurju) bo imel težko nalogo, saj je gostovanje v Ajdovščini zelo zahtevno (tam je sicer zmagalo Pomurje in na primorskem derbiju Jadran osvojil točko). Z morebitno zmago domačih bi se situacija pri borbi za 2. mesto precej zapletla. Gledalcem v ŠC Police se obeta zelo zanimiva tekma.

Zaostala tekma 8. kroga:
RK SEVNICA – RK AJDOVŠČINA 28:23

9. krog, 14.12.2019:
RK POMURJE – RK ARCONT RADGONA (ob 18:00)
RK CERKLJE – RD MOŠKANJCI GORIŠNICA (ob 19:00)
RK AJDOVŠČINA – RD ALPLES ŽELEZNIKI (ob 20:00)
RK KRONOS – RK SEVNICA (ob 20:00)
RD ŠKERJANC JADRAN HRPLJE KOZINE je prost

 

Komentarji