Maribor in Loka brez zmagovalca

Sinoči je bila v dvorani Tabor odigrana zaostala tekma 11. kroga. Ekipa RK Maribor Branik je gostila ekipo RD Urbanscape Loka. Zaostala tekma, ki bi morala biti odigrana 23. novembra, a je bila zaradi Evropskih tekem Maribora prestavljena, je ponudila napeto končnico, kjer nismo dobili zmagovalca.


Mariborčani so odločno krenili v tekmo in si po golu Tadeja Soka hitro priigrali tri zadetke prednosti (4:1). Gostom je nekaj časa še uspelo držati priključek, nato pa je sledil niz zadetkov domačih, s katerimi so v 15. minuti prišli do petih golov prednosti (10:5). S tem so prisilili trenerja Loke Roberta Beguša v minuto odmora. Lahko rečemo, da uspešno porabljena minuto odmora, saj so Ločani v nadaljevanju tekme zaigrali bolje, s tem prisilili goste v napake in se tako uspeli približati na le zadetek zaostanka (13:12). To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Mariborčani so v drugih 15. minutah prvega polčasa dosegli le tri gole, kar je botrovalo temu, da so Gorenjci ujeli priključek.

Loka je v drugem polčasu hitro izenačila in tako smo v nadaljevanju spremljali igro gol za gol. Vijoličasti so v začetni fazi še ušli na dva zadetka (15:13), a so gostje to hitro izničili. Oboji se lahko zahvalijo svojima vratarjema Marku Ferjanu (Maribor) in Joštu Juričanu (Loka), ki sta svoji ekipi še dodatno držala v igri in pripomogla k temu, da si nobena izmed ekip ni priigrala kakšne večje prednosti. Smo pa zato spremljali zelo zanimivo končnico tekme. V zadnje 4. minute so z prednostjo zadetka vstopili gostje (22:23). Rezultat je hitro izenačil Nejc Planinšek nato pa se je zanimivo dogajanje šele začelo. Obe ekipi sta imeli priložnost, da si priigrata morda odločilen gol prednosti, a so domačini svoj strel zapravili in se po drugi strani lahko zahvalijo še drugemu vratarju Martinu Kocjančiču, ki je ubranil strel Lenarta Klemenčiča. V zadnjem napadu je imel svoj poskus tudi Jan Sivka, a je bil na veliko žalost Štajercev neuspešen in tako se je tekma končala brez zmagovalca z izidom 23:23. S tem je prva polovica sezone zaključena rokometaši pa seveda ne počivajo, saj imajo že za vikend nove obračune.

Na tekmi sta bila strelsko najuspešnejša Nikola Ranevski (MB) s 5 zadetki in Grega Jamnik (Loka), ki je bil natančen 7-krat.

Mariborčani bodo na naslednji tekmi gostovali v Velenju, Loka pa pri Celju.

MARIBOR BRANIK : URBANSCAPE LOKA  23:23 (13:12)
Ranevski 5, Planinšek 4; Jamnik 7, Klemenčič 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji