2. DRL: Visoka zmaga Ajdovščine, Kozina porazila Veliko Nedeljo

V soboto smo bili priča dvema zanimivima dvobojema v 2. državni rokometni ligi za moške. 


Ob 18. uri sta 5. krog končnice 1.-4. mesta odprli ekipi Ajdovščine in Nove Gorice, ob 19. uri pa sta nadaljevali ekipi Kozine in Velike Nedelje. 

Tekma v Ajdovščini je bila v prvih petih minutah zelo izenačena, potem pa je ekipa Ajdovščine povedla za dva zadetka prednosti. Ajdovščina je svojo prednost še povečala in vodila za največ pet zadetkov. Ob polčasu je bil rezultat 14:10. V drugem polčasu je Ajdovščina še povečala svojo prednost in popolnoma ušla nasprotnikom ter tekmo končala z razliko štirinajstih zadetkov (33:19). 

RK AJDOVŠČINA : MOŠKI ROKOMETNI KLUB NG (14:10) 33:19

Furlan 6, Kokan (1), Bratina, Svetik po 4; Stanič, Volk po 4

 

Na drugi sobotni tekmi sta se pomerili ekipi Kozine in Velike Nedelje. Tekma je bila za razliko od prve veliko bolj napeta in izenačena. Obe ekipi sta si v prvem polčasu konstantno izmenjevali vodstvo, na odmor pa so odšli varovanci Petra Hrvatina z dvema zadetkoma prednosti (13:11). Po povratku so v drugem polčasu igralci Kozine lepo držali prednost dveh zadetkov do 50. minute, ko so prvič na tekmi vodili za tri zadetke. Tekma se je končala z rezultatom 28:26 v prid domače ekipe. Kozina je Veliki Nedelji zadala drugi poraz v tej sezoni. 

RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE-KOZINA : RK VELIKA NEDELJA (13:11) 28:26

Tunanovič 8, Ganz 6; Niedorfer 8, Kovačec, Borko (1) po 4

 

 

 

 

FOTO: PRIMOŽ BRECELJ

 

Komentarji