Slovenske kadetinje bodo odpotovale na SP

Na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo med 30. julijem in 10. avgustom, bodo nastopile tudi slovenske rokometašice do 18 let. 


Svetovno prvenstvo naj bi potekalo v Gruziji, a so zaradi trenutnih razmer med Rusijo in Ukrajino gostiteljstvo odpovedali. Zaradi odpovedi Gruzije, so povabilo IHF-ja prejele Slovenke, ki so bile prva zamenjava. Tekmovanje bo zaradi odpovedi Gruzije tako potekalo v Severni Makedoniji. Vse bo potekalo v Skopju, v športnem kompleksu Jane Sandanski in športnem centru Boris Trajkovski. 

Na prvenstvu se bo pomerilo 32 udeleženk, trenutno pa je znanih 28. Udeleženke prihajajo iz Evrope (Severna Makedonija, Hrvaška, Češka, Danska, Francija, Nemčija, Madžarska, Črna gora, Norveška, Portugalska, Romunija, Slovenija, Švica, Švedska, Nizozemska), Afrike (Alžirija, Egipt, Gvineja), Srednje in Južne Amerike (Argentina, Brazilija, Urugvaj) in Azije (Iran in Kazahstan). Ostale štiri udeleženke pa bodo znane po zaključku prvenstva v Oceaniji, Severni Ameriki, Karibih ter interkontinentalnega tekmovanja. 

V naslednjih tednih bo potekal žreb osmih skupin prvega dela. Napredovanje iz prvega dela pa si bosta zagotovili najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine. 

 

FOTO: RZS

Komentarji