Po enajstih letih se vrača v matični klub

Velenjčani so po Jovičiću, Taletoviću, Pajtu, Verdineku in Sokoliču predstavili novo okrepitev za naslednjo sezono 2022/23.


Črno-rumenim se bo v naslednji sezoni pridružil Matevž Skok, ki se po enajstih letih vrača v matični klub. Skok je med leti 2001 in 2011 že igral za Velenje, v sezoni 2008/09 pa prvič osvojil naslov državnih prvakov. 35- letni Skok je v dresu Slovenije zbral že 87 nastopov, leta 2017 pa je na EP z reprezentanco osvojil bronasto medaljo. 

 

Matevž Skok, okrepitev RK Gorenje Velenje: “Želja po sodelovanju je bila obojestranska. Zaradi družine sem želel priti bližje domu, da lahko več časa preživimo skupaj. Dogovora, da se vrnem v svoj matični klub sem zelo vesel. Izjemno cenim, da me je poklical tudi trener Zoran, s katerim sva opravila pogovor. Rad vidim, da ljudje v meni vidijo osebo, ki bo doprinesla njihovi ekipi in zato odločitev, da pridem v Velenje ni bila težka. V Velenju mi je bilo vedno užitek igrati, ponosen sem, da sem tam naredil svoje prve rokometne korake in se zato že zelo veselim naslednje sezone. “

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje:  Potem, ko po sezoni odhaja Aljaž Panjtar, smo zelo veseli, da smo se uspeli dogovoriti z Matevžem Skokom. Prepričani smo, da bosta skupaj z Emirjem Taletovićem naslednji dve sezoni tvorila odličen tandem v vratih Gorenja. Matevž je vratar z veliko izkušnjami, tako na klubski kot na reprezentančni ravni. Zelo dobro pozna klub in mi dobro poznamo njega. Enostavno se je v tem primeru poklopilo več stvari in z veseljem v osjem gnezdu pozdravljamo še enega otroka RK Gorenje Velenje.”

 

Komentarji