Prepričljiva zmaga Izolank in Žalčank

V sobotnih dvobojih 1. ženske rokometne lige od 9. do 12. mesta so se pomerile ekipe Izole in Olimpije ter Kopra in Žalca. 


Izolanke so v domači dvorani gostile ekipo Olimpije. Do 15. minute prvega polčasa so gostje vodile z zadetkom prednosti. Za preobrat je poskrbela vratarka Petra Šurla Toth, ki je v 15. minuti obranila pomemben zadetek. Od obrambe naprej so domačinke držale prednost največ dveh zadetkov, a so v zadnji sekundi rokometašice Olimpije poskrbele za izenačenje med polčasom. V drugem polčasu sta si obe ekipi prednost izmenjevali. Prva večja razlika pa se je zgodila v 55. minuti, ko so Izolanke vodile že za tri zadetke prednosti. Do konca so le še povečale prednost in si tako zagotovile zmago z rezultatom 27:23.

ŽRK TRGO ABC IZOLA : RK OLIMPIJA 27:23 (13:12)
Štritof 6 (4), Močibob in Mateković po 4; Veber Marton 9 (4), Berzelak 6.
 
Koprčanke so pred domačimi gledalci gostile Žalčanke. Prvi polčas je bil v Kopru zelo izenačen. Obe ekipi sta si skozi celoten prvi polčasi izmenjevali vodstvo, na odmor pa so Žalčanke odšle z zadetkom prednosti (18:19). Prvič na tekmi so si Žalčanke v 35. minuti priigrale štiri zadetke prednosti, ki so jih obdržale do konca tekme in slavile z rezultatom 33:36. 
 
ŽURD KOPER : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 33:36 (18:19)
Vatovec 10, Škabar 7 (3); Cerovak (3) in Žener (5) po 10.
 
 
FOTO: RK ZELENE DOLINE ŽALEC
 
Komentarji