2. krog 2. DRL brez presenečenj

V drugem krogu 2. državne lige smo videli bolj ali manj pričakovane rezultate.


V Radgoni oz. Radencih so se rokometaši Cerkelj veselili svoje prve prvenstvene zmage. V prvem polčasu so počasi poviševali prednost in ob polčasu vodili z 11:15. Domači so v začetku polčasa prikazali zelo dobro igro in izenačili na 16 in kasneje pa še povedli z 19:18, ko se jim je ustavilo. Gostje so dosegli delni izid 0:6 in tekmo mirno pripeljali do končnega izida 25:31.
Pri domačih je pričakovano bil najboljši strelec Matej Rojht z 12 zadetki, pri gostih pa je Matej Muršec dosegel 9 zadetkov.

Po burnem tednu v Ajdovščini so pri Ajdovcih gostovali rokometaši Pomurja, ki so bili tokrat prvič v vlogi favorita. V prvem polčasu so opravičili vlogo favorita in že vodili za +5 (12:17). Začetek drugega polčasa je minil podobno kot pred dvema letoma, ko so gostje iz Murske Sobote po prvem “sanjskem” polčasu prav tako vodili za +5, vendar je prednost v drugem polčasu hitro skopnela in zmaga je ostala doma. Domači so tokrat sicer izenačili na 18 in 19, vendar so so gostje hitro povedli za 2 in na njihovo srečo od 53. minute domači več niso zadeli. Na drugi strani so Prekmurci zadeli še 3-krat in zmagali z rezultatom 23:27.
Izpostaviti je potrebno še precej izključitev in kar 3 diskvalifikacije na strani domačih.
Pri domačih sta Domen Pelikon (ki bi naj igral tekme samo v domači dvorani) in Janez Koren dosegla po 6 zadetkov, na strani gostov pa sta Aljoša Munda in Jure Hedl prav tako dosegla po 6 zadetkov.

Tudi v Logatcu, kjer so gostovali rokometaši iz Gorišnice so zmagali gostje. Rokometaši Kronosa so sicer povedli z 1:0, vendar so gostje hitro vrnili in prednost nekaj zadetkov držali do konca prvega polčasa, ki se je končal z 11:13. V začetku drugega polčasa so goste še nekoliko stopili na plin in v 38. minuti povedli z 11:18. Do konca tekme so se domači nekoliko približali in končni izid je bil 21:25 za goste.
Pri domačih je izstopal Gašper Hočevar, ki je dosegel 7 zadetkov, pri gostih pa so kar trije igralci dosegli po 6 zadetkov, Filip Bombek, Nejc Šandor in Aljaž Sok.

Še najbolj razburljiva je bila tekma v Hrpeljah. Pri Jadranu je gostovala Sevnica, ki je bila v prvem krogu prosta. Bolje so začeli gostje, ki so povedli z 1:3, vendar so domačini hitro povedli z +4 (9:5). Rezultat polčasa je bil 16:14. V drugem polčasu so gostje hitro izenačili na 17 in v 49. minuti tudi občutneje povedli z 19:23. Domači se niso predali in se 2. minuti pred koncem približali na 25:26. Najprej so v predzadnji minuti gostje zapravili 7metrovko, prav tako pa na drugi strani tudi domači za izenačenje. Rezultat je ostal 25:26 z goste.
Pri domačih sta Dimitrij Mičovič in Erik Smej skupaj dosegla krepko preko polovico zadetkov svoje ekipe. Vsak je dosegel po 8 zadetkov. Luka Cigler je na drugi strani dosegel 6 zadetkov.

02. KROG, 12.10.2019
RK ARCONT RADGONA – RK CERKLJE 25 – 31
RK AJDOVŠČINA – RK POMURJE 23 – 27
RK KRONOS – RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA 21 – 25
RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE – KOZINA – RK SEVNICA 25 – 26

 

Foto: Facebook stran RK Sevnica

Komentarji