Igralec in poteza meseca septembra je …

Liga NLB je že prvi mesec nove sezone postregla z derbijema na Obali in Štajerskem, s številnimi lepimi potezami, napolnila dvorane in iz povprečja dvignila nekatere posameznike.


Igralec, ki je septembra najbolj izstopal, je Marko Sintič iz Dobove. Komisija za sojenje pa je dodala potezo meseca, ki se je zgodila na tekmi 3.kroga med MRK Krka in RD Koper.

Pri fair play potezi meseca sta sodelovala Dejan Kumar in Tilen Sokolič. Rokometaš je ob storjenem prekršku in dosojeni sedemmetrovki ugovarjal sodniški odločitvi, nakar ga je Kumar poklical h klopi. Po kratkem pogovoru je Sokolič pristopil k sodnikoma in se opravičil. Priznanje lastne napake in opravičilo delivcem pravice je dejanje, ki je bilo deležno največje pozornosti in ga je zaradi sporočilnosti tudi vredno nagraditi. Zaupanje sodnikom je ena od ključnih nalog vseh akterjev na igrišču, kjer vsi delajo v prid rokometu. Igralec bo nagrado prejel na eni od naslednjih domačih tekem.

Med četverico igralcev, ki so jih kot najboljše posameznih krogov izglasovali na socialnih omrežjih Rokometne zveze Slovenije – v izboru so bili Marko Sintič, Gašper Horvat, Andraž Velkavrh in Ivan Budalič – je izstopal Sintič. Rokometaš je eden ključnih igralcev Dobove, ki je na vseh tekmah prikazal odlične igre. Je peti strelec lige z doseženimi 34 goli na štirih tekmah. Dobova je tudi pozitivno presenečenje prvenstva in je imela v izboru kar dva rokometaša. Tudi Sintič bo nagrado za najboljšega igralca meseca prejel na eni od naslednjih domačih tekem. 

Komentarji