20.krog 1.NLB lige

S tekmo med Jeruzalem Ormožem in Celjem Pivovarno Laško se začenja 20.krog 1.NLB lige. Tekma bo odigrana v sredo, 27.2., ostale tekme kroga pa bodo odigrane v soboto, 2.3. Še vedno pa lahko oddate svoj glas za naj igralca 19.kroga.


Po porazu v Kopru Ormožani tokrat gostijo ekipo Celja. Celjani v prejšnjem krogu niso imeli težav z Dolani, so pa svojo sezono v Ligi prvakov tudi že zaključili, ko so v nedeljo, 24.2., izgubili proti ekipi PSGja. V državnem prvensu še vedno zasedajo prvo mesto lestvice in imajo pred drugouvrščeno Riko Ribnice tri točke naskoka. Ormožani se trenutno nahajajo na desetem nestu lestvice in jih že nekoliko ogroža izpad iz elitnega državnega tekmovanja. Sicer imajo pred enajstouvrščenim Dolom štiri točke prednosti, ampak kot smo v letošnji sezoni že doživeli, lahko tudi tisti teoretično slabši presenetijo. Tekma se prične ob 19.uri.

Ostale tekme kroga bodo odigrane v soboto, 2.3.

Najprej se bosta v novomeškem Marofu pomerila domača ekipa Krke in gostje iz Kopra. Novomeščani se trenutno nahajajo na nehvaležnem sedmem mestu lestvice in se borijo za najboljših šest mest, ki vodijo v končnico za prvaka. Njihov direktni nasprotnik, Koper, zaseda peto mesto lestvice in ima pred Krko zgolj dve točki prednosti. Obe ekipi potrebujeta zmago; Koprčane bi le ta varno zasidrala med najboljšimi šestimi, Novomeščani pa bi si lahko zaslužili vstop v končnico za prvaka. Tekma se v Marofu prične ob 17:30.uri spremljali pa jo boste lahko tudi v neposrednem prenosu FB profila Moškega rokometnega kluba Krka.

Ob 18:30.uri se bosta v osnovnošolski dvorani Trebnje udarila domača ekipa Trima in gostje velenjskega Gorenja. Velenjčani vstopnico za končnico za prvaka že imajo, Trebnajci pa si jo poskušajo še priigrati. Trenutno se z osemnajstimi točkami nahajajo na osmem mestu lestvice in jih od šestega mesta ločita zgolj dve točki. Trebanjci so letos že pokazali, da se lahko kosajo tudi z boljšimi ekipami; remi proti Kopru, nato zmaga nad Celjem, nato ponovno remi proti Mariboru. Vsekakor bodo dali vse od sebe, da strejo tudi favorizirane Velenjčane. Tekmo boste lahsko spremljali tudi z neposrednim prenosom na televiziji SportKlub 1.

Ob 19.uri se bosta v osnovnošolski dvorani Stična pomerila domača ekipa SVIŠa in gostje mariborskega Branika. Favorit obračuna je znan, vendar pa ne smemo kar tako odpisati Goričanov. Dobrih štirinajst dni nazaj so na domačem terenu presenetili Koprčane. Jim prednost domačega terena lahko tudi tokrat prinese zmago?

Prav tako ob 19. uri se bosta v Dolanki pomerila domača ekipa Dola TKI Hrastnik in Riko Ribnica. Dolani so bili v prejšnjem krogu popolnoma nemočni v celjskem Zlatorogu, Ribničani pa so na domačem terenu ugnali ekipo Trima. Ponovno zanesljiv favorit dvoboja ali lahko Dolani presenetijo?

Zadnja tekma kroga bo odigrana v dvorani Poden. Pomerila se bosta domača ekipa Urbanscape Loke in gostje iz Dobove. Škofjeločane so v prejšnjem krogu popolnoma nadigrali Velenjčani, Dobovčanom pa je v domači dvorani zmanjkalo nekoliko sreče, da bi Novomeščanom odščipnili točko. Tekma se prične ob 20.uri.

 

JERUZALEM ORMOŽ

CELJE PIVOVARNA LAŠKO sreda, 27.2., ob 19.uri  

KRKA

KOPER sobota, 2.3., ob 17:30 FB Profil MRK Krka

TRIMO TREBNJE

GORENJE VELENJE sobota, 2.3., ob 18:30

SportKlub 1

SVIŠ IVANČNA GORICA

MARIBOR BRANIK sobota, 2.3., ob 19.uri

 

DOL TKI HRASTNIK

RIKO RIBNICA sobota, 2.3., ob 19.uri  
URBANSCAPE LOKA

DOBOVA

sobota, 2.3., ob 20.uri

 
Komentarji