Senzacija v Ljutomeru

20.krog 1.moške rokometne lige se je začek s tekmo v Ljutomeru, kjer sta se med seboj pomerila domača ekipa Jeruzalem Ormoža in gostje Celja Pivovarne Laško. Teoretično znan favorit, ki pa na koncu to ni bil. Z odlično igro in predvsem odločnostjo v drugem polčasu so se Ormožani na koncu veselili z rezultatom 31 : 29. Kaj to pomeni za Celjane? Liga prvakov je za njih že preteklost, lahko mogoče pozabijo tudi na državni naslov? Se mogoče tudi Ocvirku že maje stolček?


Tekmo so domači rokometaši začeli nekoliko v krču in dopustili gostom, da so jim v 8.minuti polčasa pobegnili na tri zadetke prednosti, 3 : 6. Z nekaj napakami in izgubljenimi žogami so gostje dopustili, da jih domači v 16.minuti ujamejo na izenačenje, 8 : 8.  Nadaljevala se je izenačena igra, ekipi sta si izmenjavali gole, prednosti več kot zadetka, ene ali druge ekipe, nismo videli. Na odmor sta ekipi odšli poravnani, 17 : 17.

Tudi v začetku drugega polčasa smo spremljali izenačeno igro gol za gol. V rahli rezultatski prednosti so sicer bili gostujoči rokmetaši, a so jim Ormožani cel čas dihali za ovrantnik. Nato pa je v 49.minuti tekme sledil preobrat. Po izenačenju, 26 : 26, so z dvemi zaporednimi zadetki (Žuran in Čudič) povedli domači rokometaši, 28 : 26. Temperatura v dvorani je močno narasla. Ormožani so stisnili še svoje zadnje atome moči ter se do konca tekme uspešno upirali favoriziranim Celjanom ter na koncu tudi zasluženo slavili, 31 : 29.

Pri domačih je bil z devetimi zadetki najuspešnejši Bojan Čudič, domači vratar Tomislav Balent je obranil 13 strelov. Pri gostih pa je bil s šestimi zadetki najbolj natanšen Josim Šarac, Aljaž Pajntar je zbra 11 obramb.

Po nekoliko daljšem odmoru Ormožane v naslednjem krogu čaka štajerski derbi, odhajajo na gostovanje k mariborskemu Braniku. Celjani pa bodo najprej v nedeljo odigrali še zadnjo tekmo lige prvakov, odhajajo na gostovanje k Skjernu, nato pa se bodo v državnem prvenstvu srečali z novomeško Krko.

RK Jeruzalem Ormož : RK Celje Pivovarna Laško 31 : 29 (17 : 17)

RK Jeruzalem Ormož: Šoštarič 1, Čudič 9(2), Firšt-Šeruga, Žuran 6, Hebar G., Hebar M. 2, Šulek, Kocbek, Balent, Niedrofer, Kosi 5, Mesarić 7, Horvat 1, Ciglar, Škrinjar, Zemljič

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 4minute   

7-metrovke: 2(2)

RK Celje Pivovarna Laško: Jurečič 2, Malus, Kljun, Razgor, Ovniček 3, Marguč 4(3), Šarac 6, Nenadić 3, Pajntar, Accambray 2, Ferlin, Kodrin 4, Horžen 1, Makuc, Anic 4, Bećiri

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 3(5)

Foto: FB/RK Jeruzalem Ormož

Komentarji