3. dan SP: Presenečenje Čila, Francozi vendarle do zmage s +11

Včerajšnje dogajanje na svetovnem prvenstvu se je odvijalo po pričakovanjih. Presenetljivi razplet smo lahko spremljali na tekmi med Čilom in Avstrijci. Čilenci so v drugem polčasu deklasirali nasprotnika in dosegli prvo zmago na SP. Na ostalih tekmah na sobotnem dogajanju nismo bili priči nobenemu presenečenju.


Skupina A

Tekme v skupini A sta otvorili Koreja in Rusija. Rusi so narekovali tempo skozi celotno srečanje in na koncu zasluženo prišli do prve zmage na SP. Sledila je tekma med gostiteljem turnirja Nemčijo in Brazilijo. Nemška reprezentanca je upravičila vlogo favorita in znova dokazala, da je v odlični formi na SP. Zadnjo tekmo v tej skupini sta odigrali reprezentanci Francije in Srbije. Srbi so se prvem polčasu uspešno upirali favoriziranim svetovnim prvakom, a so se v drugem polčasu Fracozi povsem oddaljili.

Nedelja, 12. januar, Mercedes-Benz Arena, Berlin
RUSIJA : KOREJA 34 : 27 (20 : 13)

NEMČIJA : BRAZILIJA 34 : 21 (15 : 8)

FRANCIJA : SRBIJA 32 : 21 (15 : 12)

Skupina C

Včeraj smo lahko ob 15.00 spremljali prvo tekmo dneva skupine C. Odigrale sta jo Avstrija in Čile. V prvem polčasu sta bili ekipi zelo blizu, a so Avstrijci z minimalnim vodstvom odšli na polčas (15 : 14). V drugem polčasu pa je sledil velik padec Avstrijcev, kar so Južnoameričani znali izkoristit in tekmo obrnili. Na tekmi med Norvežko in Savdsko Arabijo so zanesljivo slavili Norvežani, ki so nadigrali četo Borisa Denića. Zadnjo tekmo skupine C sta odigrali Danska in Tunizija. Vlogo favorita so zanesljivo upravičili Danci, ki na domačih tleh igrajo kot prerojeni.

Nedelja, 12. januar, Jyske Bank Boxen, Herning
AVSTRIJA : ČILE 24 : 32 (15 : 14)

NORVEŠKA : SAVDSKA ARABIJA 40 : 21 (20 : 10)

DANSKA : TUNIZIJA 36 : 22 (19 : 10)

FOTO: Facebook

Komentarji