Katarci do prve zmage na SP, Španija na vrhu skupine B

Na četrtem dnevu svetovnega prvenstva so bile na delu reprezentance, ki igrajo v skupini B in D. Po koncu drugega kroga SP sta najboljši izkupiček imeli Španija in Švedska, ki s štirimi točkami zasedata prvo mesto v skupinah B in D


Skupina B
Nedeljsko popoldne sta ob 14.00 v Olympiahalli otvorili reprezentanci Makedonije in Bahrajna. Makedonski rokometaši se pod vodstvom Raula Gonzalesa proti Bahrajnu niso namučili in z zanesljivo zmago 28 : 23 zasedajo drugo mesto v skupini. Naši južni sosedje so se v drugem krogu pomerili z Japonci. Hrvatje so varovance Dagurja Sigurdssona premagali brez težav in vknjižili drugo zmago na SP. Favoriti za osvojitev prvega mesta v tej skupini Španci, pa so na zadnji tekmi skupine B uspešno premagali Islandce in tako zasedajo prvo mesto.

Nedelja, 13. januar, Olympiahalle (München)
MAKEDONIJA : BAHRAJN 28 : 23 (12 : 8)

HRVAŠKA : JAPONSKA 35 : 27 (18 : 13)

ŠPANIJA : ISLANDIJA 32 : 25 (19 : 14)

Skupina D
Reprezentance skupine D, ki igrajo v Kopenhagnu so včeraj odigrale svojo drugo tekmo na prvenstvu. Katar je po presenetljivem porazu proti Angoli vendarle dosegel prvo zmago proti Egiptu. Ob 18.00 je bila na sporedu druga tekma med Madžarsko in Angolijo. Madžari so pokazali svojo kvaliteto in z visoko razliko ugnali Angolce. Nedeljski večer pa se je zaključil s tekmo med Švedi in Argentinci. Južnoameričani so v prvem polčasu še parirali favoriziranim Švedom, a v drugem delu povsem popustili in Švedi so se veselili druge zmage na SP.

Nedelja, 13. januar, Royal Arena (Kopenhagen)
KATAR : EGIPT 28 : 23 (15 : 12)

MADŽARSKA : ANGOLA 34 : 24 (18 : 8)

ŠVEDSKA : ARGENTINA 31 : 16 (15 : 10)

FOTO: Facebook

Komentarji