Nova okrepitev za mariborski Branik

Mariborčani drugi del sezone začenjajo z novincem v svojih vrstah. Dres vijoličastih bo oblekel 29-letni zunanji igralec Goran Bogunović. Spličan, ki je kar 14 let preživel v tujini, je slovenski rokometni javnosti že znan. Najprej je branil barve trebanjskega Trima, nato pa Kopra, s katerim se je v sezoni 2011/2012 tudi uvrstil v četrtfinale Lige prvakov. Z vijoličastimi pa je sklenil pogodbo le do konca sezone.


Njegova rokometna kariera je že kar polna. Zaigral je v kar devetih državah in z nemškim Flensburgom celo osvojil Ligo prvakov, sezona 2013/2014. Priložnost se je imel učiti od najboljših; od rojaka Ivana Balića in Francoza Jacksona Richardsona. V zadnjih sezonah je branil barve klubov Bljižnega Vzhoda. “Zadnja leta sem igral v Združenih arabskih emiratih, Izraelu in Katarju. Moram priznati, da sem se malo naveličal njihovega načina igre in njihovega načina življenja, zato sem se odločil, da se vrnem v Evropo. S svojim managerjem sva raziskovala, kje bi lahko igral. V ospredju ni bil finančni vidik, bolj so me zanimali klubi, v katerih se dobro dela in trenira ter, da so v kakovostni ligi. Tako sva se odločila za Maribor, za katerega menim, da je pravšnja sredina zame,” je za klubsko spletno stran povedal Bogunović.

Seveda mu Slovenija ni tuja. Kot smo že omenili je že zaigral za trebanjski Trimo in še takrašni koprski Cimos. “V Sloveniji mi je bilo zelo lepo. V času, odkar sem igral v Kopru, so se nekatere zadeve zagotovo spremenile, a je liga še vedno zelo kakovostna in izenačena, morda še vedno izstopa Celje. Menim, da ima Maribor visoke možnosti, da poseže celo po drugem mestu. Pred nami je še druga polovica rednega dela in končnica, kjer je na voljo še ogromno točk. Moja želja in želja vodstva kluba je, da posežemo čim više. Gorenje ni več tako močno kot nekoč, Ribnica se je povzpela v zadnjih dveh sezonah. Vsekakor pa bo najprej potrebno premagati tudi ostala moštva, ki nam dihajo za ovratnik,” je odločno zaključil Bogunović.

Poleg klubskih pa se lahko pohvali tudi z reprezentančnimi uspehi. S hrvaško mladinsko reprezenanco je leta 2007 na svetovnem prvenstvu v Bahrajnu osvojim srebrno medalijo, zabeleži pa lahko tudi 27 nastopov za člansko izbrano vrsto Hrvaške.

 

Osnovni podatki:

Ime in priimek: Goran Bogunović

Datum in kraj rojstva: 28.06.1989, Split, HR

Višina: 198 cm

Teža: 98kg

Igralna pozicija: levi zunanji igralec

Dosedanji klubi: Split, Sisak in Zagreb (HR), Trebnje in Koper (SLO), Zürich (SUI), Chambrey in Dijon (FRA), Flensburg (NEM), Constanta in Ordohei (ROM), Hapoel Rishon (IZR), Al Sadd in Al Rayyan (KAT), Al Wasl in Al Ahil (ZAE)

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji