8.krog 1.NLB lige

Po krajšem reprezentančnem odmoru se v tem tednu nadaljuje državno prvenstvu. Odigrane bodo tekme 8.kroga, prvo pa si bomo lahko ogledali že v sredo, 31.10. V tem premoru je slovenska izbrana vrsta odigrala dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Prva tekma je bila odigrana v sredo, 24.10., v mariborski dvorani Lukna, nasproti pa nam je stala ekipa Latvije. Naši rokometaši nekega velikega presežka v sami igri niso pokazali, na koncu so vseeno slavili z 27 : 21, več o sami tekmi pa si lahko preberete tukaj. Nato pa so se naši fantje odpravili v Estonijo, kjer so odigrali 2.krog kvalifikacij, kjer so prav tako slavili, 20 : 31. Več o tekmi pa tukaj.


V sredo bo odigrana prva tekma 8.kroga 1.NLB lige. V dvorani osnovne šole Stična se bosta pomerila domača ekipa SVIŠ Ivančna Gorica in gostje RK Celje Pivovarna Laško. V prejšnjem korgu so rokometaši SVIŠa visoko zgubili proti ekipi Kopra, Celjani pa so prav tako popolnoma nadigrali Dolane. V tem dvoboju je favorit vsekakor znan, obe ekipi pa sta imeli kar veliko časa za pripravo na tekmeca. Tekma se prične ob 19.uri

Naslednjo tekmo kroga pa si bomo ogledali že v petek, 2.11., ko se bosta v Trebnjem pomerila domači Trimo Trebnje in trenutno drugouvrčena Riko Ribnica. V prejšnjem krogu so Trebanjci gostovali pri mariborskem Braniku, kjer pa so žal morali priznati premoč nasprotnika. V tem krajšem reprezentančnem odmoru pa so odigrali tudi prijateljsko tekmo proti ekipi Nexe Našice, kjer so visoko izgubili, 29 : 39. Rokometaši Ribnice pa so v prejšnjem krogu v domači dvorani remizirali z velenjskim Gorenjem. Po burnih 60 minutah tekme je Velenjčanom uspelo iztržiti točko ter tako ogorziti obstoj Ribničanov na 1.mestu lestvice. Prav zaradi tega remija, so Ribničani zdrsnili na 2.mesto lestvice, saj imajo v primerjavi s trenutno prvouvrščenimi Celjani, slabšo razliko v zadetkih. Vsekakor pa lahko v Trebnjem pričakujemo trd boj za dve novi točki.

V soboto pa bodo odigrane še tri tekme kroga. Najprej se bosta v novomeški dvorani Marof pomerila domača Krka in gostje iz Dobove. Novomeščani so po odličnem začetku sezone zdaj nekoliko padli. Vknjižili so že kar nekaj zaporednih porazov, prav tako so v 7.krogu v domači dvorani izgubili proti Urbanscape Loki. V nasprotnem primeru pa so Dobovčani vknjižili že kar nekaj zaporednih zmag, v 7.krogu so v domači dvorani, na krilih domačih navijačev, zasluženo slavili. Zgolj za zadetek so premagali ormoške vinarje. Tekma se prične ob 18.uri.

Ob 19.uri pa bosta odigrani kar dve tekmi. V Dolanki se bosta pomerila domači Dol TKI Hrastnik in gostje RK Maribor Branik. Dolani so v prejšnjem krogu gostili celjske rokometaše, kateri so jih popolnoma nadigrali. Mariborčani pa so gostili trebanjski Trimo. Prav tako so bili v domači dvorani uspešnejši Mariborčani. V dvorani Velika Nedelja pa se bosta pomerila trenutno najbolj vročekrvna ekipa Jeruzalem Ormož in gostje iz Kopra. Ormožani so do sedaj vknjižili že tri zaporedne poraze, v prejšnjem krogu so bili za zadetek prekratki v Dobovi. Koprčani pa so začeli nizati zmage. V prejšnjem krogu so v domači dvorani nadigrali rokometaše SVIŠa.

V nedeljo pa bo odigrana še zadnja tekma kroga. V Škofji Loki se bosta pomerila Urbanscape Loka in Gorenje Velenje. Škofjeločani so v prejšnjem krogu slavili v Novem mestu, Velenjčani pa so se s točko odpravili iz Ribnice. Igra Škofjeločanov se vsekakor dviguje, prav tako pa lahko tudi pri mladi in popolnoma spremenjeni ekipi Velenja vidimo napredek in uigranost, ki smo jo na začetku sezone rahlo pogrešali. Tudi v Škofji Loki pričakujemo trd boj za novi dve točki.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO sreda, 31.10., 19:00
RK TRIMO TREBNJE RD RIKO RIBNICA petek, 2.11., 19:00
MRK KRKA MRD DOBOVA sobota, 3.11., 18:00
RK DOL TKI HRASTNIK RK MARIBOR BRANIK sobota, 3.11., 19:00
RK JERUZALEM ORMOŽ RD KOPER sobota, 3.11., 19:00
RD URBANSCAPE LOKA RK GORENJE VELENJE nedelja, 4.11., 19:45

 

Pripravila: Manja Fišter

Komentarji