Slovenci kljub slabi igri v prvem polčasu do zmage v Estoniji

Slovenske rokometaše je po uvodni zmagi v Mariboru proti Latviji čakalo gostovanje v Estoniji. V drugi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo so Slovenci krenili kot absolutni favoriti. Kakovost naše reprezentance pa je do izraza prišla šele v drugem polčasu, ko se se naši popolnoma sprostili in zasluženo zmagali z visoko razliko.


V prvi del tekme so naši zopet krenili nekoliko izgubljeno. Veliko je bilo napak v napadu, zgrešenih metrov s sedmih metrov in zapravljenih žog. Vseeno pa so Slovenci pokazali večjo željo kot na tekmi proti Latviji. Naši so sicer že takoj na začetku tekme povedli, a jim Estonci niso dovolili, da bi povedli z večjo razliko. V 15. minuti so naši z obrambno postavitvijo 4-2 zmedli nasprotnika in dosegli nekaj lahkih golov iz protinapada. Po veliko menjavah našim rokometašem še vedno igra nikakor ni stekla. Po veliko napakah naših je svoje dodal tudi domači vratar Aleksejev. Veselin Vujović je v 20. minuti v igro poslal Bombača, ki je prinesel živahnost in tehtnica se je končno prevesila na slovensko stran. Prvi polčas so naši dobili z 16 : 11.

Drugi polčas so bolje začeli Estonci. Naši so v prvih petih minutah kar štirikrat zapravili napad in estonski rokometaši so se v 36. minuti približali na tri gole zaostanka (14 : 17). Slovenci so se v naslednjih minutah zbrali in brez prejetega gola prednost še povišali. Naši rokometaši so se v drugem delu drugega polčasa le sprostili in na čelu z odličnim vratarjem Ferlinom povečevali razliko. Obramba naših je v drugem polčasu delovala veliko bolje kot v prvem, kar dokazuje podatek, da so Slovenci v drugem polčasu prejeli le 9 golov. Varovanci Veselina Vujovića so na koncu tekmo zanesljivo dobili in upravičili vlogo favorita. Najboljši strelec Slovencev je bil Darko Cingesar, ki je mrežo zatresel 7-krat.

Našo reprezentanco 11. aprila čaka tekma 3. kroga kvalifikacij za EP. Po dveh zmagah bodo naši gostili reprezentanco Nizozemske, ki velja za eno izmed najkonkurenčnejših za uvrstitev na prvenstvo.

KVALIFIKACIJA ZA EP, 2. KROG:

Danes, ob 18.30:
ESTONIJA : SLOVENIJA 20 : 31 (11 : 16)

Komentarji