8. krog končnice 1. NLB lige: Bodo Celjani osvojili naslov že jutri?

V 8. krogu končnice državnega prvenstva se nam obeta kar nekaj pomembnih in zanimivih dvobojev. Že danes sta na sporedu dve tekmi, v soboto štiri in zadnja v nedeljo.


Največ lahko v tem krogu pridobijo Celjani, ki igrajo pred domačimi gledalci proti drugouvrščenim RD Riko Ribnica. Z zmago bi celjski grofje 2 kroga pred koncem prvenstva že dvaindvajsetič postali državni prvaki, saj bi se na lestvici od Ribnice oddaljili za 6 točk. Tekma bo vsekakor napeta, saj motivacija na eni in na drugi strani ne manjka. Derbi v Ribnici se je zaključil z delitvijo točk (24:24), kar napoveduje res zanimiv boj v Zlatorogu.

Aljaž Panjtar, igralec Celja Pivovarne Laško:
“Po zmagi v Velenju smo samo še dodatno motivirani za dvoboj z Ribnico. Vemo, kaj nam prinaša, in dali bomo vse od sebe, da že v soboto naredimo piko na i tej lepi sezoni.”

Blaž Nosan, igralec Rika Ribnice:
“Z zmago nad Urbanscape Loko smo dosegli primaren cilj, ki smo si ga zastavili pred začetkom sezone, to je 3. mesto. Pred nami je sedaj še ena tekma. V goste odhajamo k močni ekipi Celja. Gre za ekipo, proti kateremu nimamo kaj izgubiti in zaradi tega lahko tekmo pričnemo povsem sproščeno. Če želimo poseči po točkah, moramo prikazati podobno obrambo, kot smo jo na prvem srečanju v Ribnici. Na prvi tekmi smo videli, da smo se lahko kosali z njimi, zato verjamem, da se nam obeta zanimiva tekma in dober rokomet.”

8. krog bodo otvorili rokometaši RD LL Grosist Slovan in RK Trimo Trebnje. Trebanjci danes ob 18.30 gostujejo v Ljubljani. Slovan se še bori za obstanek in mora nujno danes vknjižiti obe točki, saj za Dobovo zaostaja za 5 točk, a Dobova danes igra proti že izpadlemu RD Herz Šmartno.

Druga današnja tekma bo na Hardeku, kjer RK Jeruzalem Ormož gosti RK Maribor Branik. Vodilni ekipi lige za obstanek se borita za 7. mesto končne razvrstitve. Tekma v Mariboru se je končala z zmago domačinov za 6 golov, kar pa vsekakor ni realna razlika med tekmecema, saj so takrat Ormožani odpotovali zelo zdesetkani v Maribor (brez vseh mladincev, ki so morali igrati tekmo 1. mladinske lige).

Marko Rotim, igralec Maribora Branika:
“Nisem dolgo v Mariboru, a sem že videl in občutil kakšen naboj prinašajo tekme z Jeruzalemom Ormožem in ne glede ali tekma odloča o točkah ali ne, vedno so to srečanja, na katerih vsak igralec obeh moštev da svoj maksimum. Na zadnjih dveh srečanjih v Taboru smo bili boljši nasprotnik. Po rezultatu sodeč zgleda z lahkoto, a smo se morali precej namučiti, da smo osvojili vse točke. Vse delamo na tem, da se pripravimo na zahtevno gostovanje, kjer nas zagotovo čaka vroča atmosfera. Kljub vsemu bomo naredili vse, da Ormož skušamo presenetiti tudi na njihovem parketu.”

V soboto bo v ligi za obstanek še en zelo zanimiv dvoboj. V Šmartnem pri Litiji se bosta pomerili domači RK Herz Šmartno in gostje iz MRD Dobova. Za domačine tekma ne predstavlja prav velikega pomena, a ravno obratno je pri gostih. Z zmago bi si gostje zagotovili obstanek v 1. NLB ligi.

Filip Gradišek, trener Herza Šmartnega:
“Tekma z rezultatskega vidika za nas ne pomeni veliko, tako da lahko pred domačimi gledalci odigramo sproščeno in tudi borbeno.”

V ligi za prvaka bodo v soboto poleg že omenjenega derbija med Celjani in Ribničani na delu tudi igralci MRK Krka in RD Koper 2013. Koprčani imajo 4 točke zaostanka za tretjimi Velenjčani in še vedno upajo na končno 3. mesto in bronasto kolajno. Krka se na prvi pogled ne zdi prevelika ovira, a vseeno se je treba zavedati, da bodo Novomeščani šli v tekmo sproščeno, saj nimajo kaj izgubiti. Na prvi medsebojni tekmi v končnici je Koper zmagal z rezultatom 28:25.

Zadnja tekma 8. kroga bo v nedeljo v Velenju, kjer domači RK Gorenje Velenje gosti RD Urbanscape Loka. Prva tekma se je končala z zmago Loke za 3 gole, a takrat so bili Velenjčani sredi “črnega niza”. Sedaj ekipa s Klemnom Luzarjem na klopi izgleda veliko bolj poletno. Ose bodo zelo motivirane, saj lovijo drugo mesto na lestvici, ki bo ob morebitni zmagi Celja nad Ribnico še bližje in bolj uresničljivo.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja