Gros in Stanko med najboljšimi v Evropi

Evropska rokometna organizacija je predstavila All-Stars ekipo te sezone Lige prvakinj, v katero sta se uvrstili kar dve slovenski reprezentantki.


Med najboljše v Evropi sta se po mnenju navijačev, medijev ter strokovnjakov uvrstili Ana Gros, ki je prepričljivo postala najboljša desna zunanja ter Tjaša Stanko kot najboljša mlada igralka Lige prvakinj 2018/19. Kapetanka slovenske reprezentance, ki se je z Metzom prebila v četrtfinale tega tekmovanja, je na 14 tekmah zabila 74 zadetkov, medtem ko jih je Tjaša Stanko v dresu Krima Mercatorja na dvanajstih tekmah 55.

ALL-STAR EKIPA LIGE PRVAKINJ 2018/19
Vratarka: Kari Aalvik Grimsbø (NOR) – Györi Audi ETO KC
Levo krilo: Siraba Dembele (FRA) – Rostov-Don
Leva zunanja: Cristina Neagu (ROM) – CSM Bucuresti
Srednja zunanja: Veronica Kristiansen (NOR) – FC Midtjylland
Krožna napadalka: Dragana Cvijić (SRB) – HC Vardar
Desna zunanja: Ana Gros (SLO) – Metz Handball
Desno krilo: Iuliia Managarova (RUS) – Rostov-Don
Obrambna igralka: Zsuzsanna Tomori (MAD) – Györi Audi ETO KC
Mlada igralka: Tjaša Stanko (SLO) – Krim Mercator
Trener: Ambros Martin (ŠPA) – Györi Audi ETO KC

Tjaša Stanko, najboljša mlada igralka Lige prvakinj:
“Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste glasovali zame. Zelo sem vesela, da sem bila izbrana za najboljšo mlado igralko tako pomembnega in kvalitetnega tekmovanja, kot je Liga prvakinj. Zahvaliti pa se moram tudi vsej ekipi, trenerju in celotnemu strokovnemu štabu, brez katerih bi bilo to nedosegljivo, saj je rokomet nenazadnje ekipni šport, pri katerem posameznik pomaga ekipi in ekipa pomaga njemu. Ta naziv je zame nagrada za dosedanji trud in hkrati dodatna motivacija za v prihodnje.”

Obe reprezentantki bosta nagrado prejeli na zaključnem turnirju, ki bo ta vikend potekal v Budimpešti in na katerem bo slovenske barve kot edina igralka zastopala Barbara Lazović, ki se bo z Vardarjem v polfinalu v soboto ob 18.00 pomerila proti Rostovu-Donu. Na prvi tekmi bo kot tehnična delegatka prisotna tudi nekdanja reprezentantka in direktorica ženskih članskih reprezentanc Anja Frešer.

FOTO: RK Krim Mercator / Metz HB

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja