Krka gosti močan mednarodni turnir

Danes 16.8 in jutri 17.8 nas v novomeški dvorani Marofa, čaka izjemno močan mednarodni turnir. MRK Krka namreč gosti že 3. mednarodni turnir Krka 2019. Na turnirju se bodo poleg domačinov merile še ekipe Csurgo (Madžarska), SKA Minsk (Belorusija) ter Trebanjski Trimo.


Konec tedna bo športna dvorana Marof v Novem mestu v znamenju rokometa. Odvijal se bo namreč mednarodni rokometni turnir, ki ga organizira domači klub torej MRK Krka. Na turnirju bo sodeloval še en klub iz slovenske 1. NLB lige in sicer Trimo Trebnje. Barve mednarodnih klub bosta predstavljali ekipi SKA Minsk, ki so v prejšnji sezoni osvojili beloruski pokal in madžarski Csurgo, v katerem nastopajo tudi trije Slovenci: Borut Ošlak, Rok Zaponšek in Gregor Potočnik.

Prvi polfinalni obračun je na sporedu ob 17:30, ko se bosta za prvo mesto v finalu pomerila Csurgo in SKA Minsk. Ob 20:00 sledi še drugi polfinalni obračun med Krkaši, ki so lani osvojili superpokalni naslov in Trebanjci, ki bodo turnir izkoristili predvsem za boljšo uigranost.

“Turnir pričakujemo kot vsako posamezno pripravljalno tekmo. Glavni cilj tega turnirja bo, da se čim bolje uigramo in pripravimo na novo sezono. Hkrati se želimo spoznati v sami igri ter odpraviti še najmanjše napake,” je za uradno spletno stran Trima povedal do še pred kratki član in kapetan novomeške Krke David Didovič.

MEDNARODNI TURNIR KRKA 2019 (Dvorana Marof, Novo mesto):
Petek, 16. avgusta, ob 17.30 (POLFINALE):
KK Csurgo – SKA Minsk
Ob 20.00:
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje

Sobota, 17. avgusta, ob 17.30:
TEKMA ZA TRETJE MESTO

Ob 20.00:
FINALE

Foto: MRK Krka

Komentarji