Ljubljančani uspešni še tretjič zapored

Ob 18.30 sta se na parketu ljubljanske dvorane Kodeljevo srečali ekipi Slovana in Urbanscape Loke. Obe moštvi sta bili po prvih dveh krogih slovenskega državnega prvenstva še neporaženi. Slovan je na prvih dveh tekmah ugnal Koper in Ormož, Loka pa je bila boljša od Velenja in Ormoža. Na Kodeljevem smo bila priča izenačeni igri, ki pa jo je na koncu v svojo korist prevesil Slovan, ki je zmagal s 24-23. 


Nobeno od moštev si v uvodnih desetih minutah srečanja ni uspelo priigrati izrazite priložnosti, da bi se odlepilo od nasprotnika. Matic Pipp je v 10. minuti poravnal na 4-4, nato pa je sledila še ena uspešna izmenjava napadov, ko sta zadela Marino Gabrieri in Stefan Damjanović. Po izenačenju na 5 so nekoliko pobegnili rokometaši Slovana, ki so zadeli dvakrat zapored, a so z enako mero odgovorili gostje, ki so tako v 15. minuti poravnali na 7-7. Tu se njihova serija ni ustavila, saj so zadeli kar štirikrat zapored in po zadetkih Matica in Urbana Pippa ušli na 7-9. Strelski mrk Ljubljančanov je nato z golom iz sedemmetrovke vendarle prekinil Aleksa Tufegdžić. Škofjeločani so do polčasa zadržali gol prednosti in tako na odmor odšli z izidom 13-14.

V drugem polčasu smo še naprej spremljali dvoboj dveh povsem izenačenih ekip. Deset minut pred koncem srečanja je semafor kazal izid 19-20 v korist Škofjeločanov, a že nekaj sekund kasneje je Vid Miklavec poravnal na 20-20. Rok Selaković je nato Jamniku ubranil sedemmetrovko, a je Loko do novega vodstva popeljal Aljaž Jesenko. Sledila sta dva uspešna napada na obeh straneh, nato pa je Miklavec z dvema zaporednima goloma domače popeljal do prednosti s 23-22. V sami končnici sta oba strokovna štaba vzela minuto odmora, na koncu pa so se veselili gostitelji. Odločilni gol je namreč prav v zadnji minuti dosegel Žiga Stopar in svoje moštvo popeljal do odločilne prednosti. Urban Pipp je sicer znižal na 24-23, a časa je bilo premalo in Slovan se je veselil tretje zaporedne zmage.

 

 

Foto: Lin Gombač/RD Slovan

Komentarji