Trimo še zdaleč ne do lahke zmage nad Ivančno Gorico!

Na dolenjskem derbiju Trima iz Trebnjega in SVIŠ-a iz Ivančne Gorice so slednji v gosteh prikazali zelo borbeno in srčno igro ter praktično skozi celotno srečanje parirali na papirju precej močnejšemu tekmecu.


Rokometaši SVIŠ-a so prvi povedli, ko je bil v tretji minuti s sedmih metrov natančen Matic Košir. Tudi v nadaljevanju so se gostujoči rokometaši borbeno zoperstavili svojim favoriziranim sosedom , ki so prvič povedli ‘šele’ v 9. minuti, ko je zadel Marko Kotar. Toda rokometaši z Ivančne Gorice tekmecu niso pustili, da se nemudoma odlepi, vešče so držali stik, za nameček pa je bil na strani Trima relativno zgodaj po rdečem kartonu izključen Staš Slatinek Jovičić. V 17. minuti je SVIŠ prek Simona Vidmarja znova povedel (6:7), a je slednji za zvišanje vodstva v naslednjem napadu zgrešil, Trimo pa je zapravljeno priložnost kaznoval z dvema zaporednima goloma in zopet vzel prednost (8:7). Sledil je delni izid Trima 3:1 po katerem so si domači rokometaši priborili najvišjo prednost na srečanju (11:8), a so s svojo serijo 3:0 nemudoma odgovorili tudi gostje – dvakrat je bil s sedmih metrov znova precizen Košir, ki je rezultat izenačil na 11:11. Vse je kazalo, da se bosta dolenjska rivala na odmor odpravila s približno podobnim izkupičkom, a so Trebanjci vendarle udarili po mizi in v zadnjih štirih minutah, sploh po zaslugi obramb domačega vratarja Radivoja Ristanovića, zleteli po igrišču in polčas presenetljivo dobili s 16:12.

V nadaljevanju je izid hitro znižal Jan Bevec, a Trimo ni dopustil takojšnjega naleta. Ekipi sta si izmenjavali zadetke, a se rokometaši Ivančne Gorice manj kot za tri gole niso uspeli približati. To je v v 45. minuti končno uspelo Denisu Zavodniku, ko je zadel za 21:19. Kljub temu so Trebanjci izkoristili novi dve napaki v tekmečevi obrambi in jih kaznovali z dvema uspešnima sedemmetrovkama ter se znova odlepili na +4. Do konca je SVIŠ borbeno vztrajal in trebanjskim favoritom še zdaleč ni dovolil, da bi zlahka in visoko dobili tekmo. Za končni rezultat je bil še enkrat več iz sedmih metrov natančen Matic Košir in postavil izid srečanja 30:27 v korist Trima.

 

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji