Ljubljana prek Šmartnega še do druge zmage v prvenstvu

MRK Ljubljana je na domačem parketu osvojila še drugo zmago v letošnjem prvenstvu, medtem ko bodo morali rokometaši Šmartnega, ki jih pestijo mnoge poškodbe, še malce pokačati.


Ljubljančani so požrtvovalnejše začeli tekmo, čeprav so v začetku imeli nekaj preglavic z gostujočim vratarjem Maksom Sadarjem, ki  je ubranil tri od prvih štirih strelov domačih. Led je s sedemmetrovko prebil Jure Lukman, medtem ko so rokometaše šmartnega hitro začele pestiti težave z dvominutnimi izključitvami. Varovanci Bojana Čotarja so znali kaznovati nasprotnikove težave v napadu in hitro povedli s 5:1, kar je gostujočega stratega prisililo v prvo minuto odmora. Po njej je za Šmartno izid z dvema zaporednima zadetkoma znižal Andraž Justin, toda bližje jih ljubljanski rokometaši niso pustili. Za najvišje vodstvo je v 20. minuti zadel Luka Pernovšek (11:6), v izdihljajih prvega polčasa pa so Ljubljančani z delnim izidom 4:1 ušli celo na 16:10. Prednost šestih zadetkov so uspeli nesti v drugo polovico srečanja, na odmor so rokometaši odšli z izidom 11:7.

V nadaljevanju so Ljubljančani hitro še povišali prednost, za 20:13 je zadel Matevž Jaklič, nekaj trenutkov kasneje pa je bil po obrambi Žige Rebevška natančen še Urh Boris Novak. Šmartnemu je rezultat uspelo malce omiliti, po tem ko so sploh s prvo serijo na srečanju (4:0) zares pokazali zobe in na semaforju je v 42. minuti kazalo 22:18 v korist Ljubljane. Ekipi sta si izmenjali par zadetkov, nato pa sta Miha Kolmančić iz sedmih metrov in Jure Lukman znova stvari spravila v red in svoje moštvo vrnila na razdaljo 26:20. Kmalu za tem je bil pri domačem moštvu z rdečim kartonom izključen Matevž Jaklič, po čimer je gostom vendarle uspel delni izid 4:1 s katerim so se približali na vsega 29:26. Krajši nalet je znova prekinil Lukman, do konca srečanja pa rokometaši Šmartnega niso več uspeli zrežirati presenečenja. Zmaga je ostala v Ljubljani ob rezultatu 32:28.

 

Foto: MRK Ljubljana

Komentarji