Celjani preko Kopra do nove zmage

Zadnja tekma petkova sporeda Lige NLB je pripadla rokometašem RK Celje Pivovarna Laško in RD Koper. V tekmo kot favoriti vstopajo Celjani, ki so sezono začeli z dvema zmagama, na drugi strani so Koprčani v sezono vstopili z dvema porazoma. A kot nas uči zgodovina statistka pred tekmo ne pomeni nič. Potrebno je odigrati 60. minuti na visokem nivoju.


In tekmo so bolje odprli domači, ki so v 3. minuti vodili že s 3:0. Primorci so svoj prvi gol na tekmi dosegli šele v 6. minuti, ko je na 3:1 znižal Tine Poklar. A tudi v nadaljevanju se igra ni prav posebej razživela. Ekipi sta delovali Nekaj golov smo sicer videli, a nič omembe vrednega. Celjani so držali razliko treh zadetkov, ki so si jo priigrali na začetku srečanja. Igra se je umirila predvsem v drugem delu prvega polčasa. Ekipi nista bili strelsko prav preveč razpoloženi. Čeprav so Celjani v 20. minuti vodili tudi že s petimi goli prednosti (10:5) pa sta ekipi na odmor vseeno odšli ob razliki treh zadetkov (12:9)

Drugi polčas so bolje odprli gostje, ki so do 39. minuti prišli le še na dva gola zaostanka (15:13). V 45. minuti so bili blizu preobrat, ko so zaostanek znižale na le še en gol (16:15). Nato pa je sledil nalet Celjanov, ki so po delnem izidu 5:0 v 51. minuti povedli s šestimi zadetki prednosti (21:15). Gostitelji do konca obračuna niso imeli več težjega dela. Tekmo so brez težav pripeljali do konca in tako brez težav zabeležili novo, tretjo zmago v novi sezoni. Tekma se je končala z rezultatom 27:19. Koprčani so tako v novi sezoni še vedno brez zmage.

Pri domačih je z 12 goli izstopal Tilen Kodrin, za goste je bil s 4 zadetki najučinkovitejši Žiga Smolnik.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : KOPER  27:19 (12:9)
Kodrin 12, Marguč 4; Smolnik 4, Makuc, Poklar in Breznikar po 3

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji