Škofjeločanom v Ribnici zmanjkalo časa za povratek

RD Riko Ribnica je na domačem terenu ugnala RD Urbanscape Loko (30-28). Škofjeločani se sicer niso predali do zadnje minute, a so morali na koncu vseeno priznati premoč favoriziranemu nasprotniku. Rokometaši iz Škofje Loke so tako doživeli prvi poraz po treh krogih, Ribničani pa so se tako pobrali po porazu proti Celju.


V prvih štirih minutah srečanja so Ribničani hitro prevzeli pobudo in povedli s 5-1. Vodstvo gostiteljev se je sicer manjšalo in večalo, a vendar ga skozi celoten prvi polčas niso spustili iz rok. Ob koncu prvega polčasa so tako vodili s 17-13.

V drugem polčasu smo bili priča poskusom Škofjeločanov, da se vrnejo nazaj v bitko za zmago. Zaostanek so prvič znatno zmanjšali v 46. minuti, ko je Aljaž Jesenko svojo ekipo pripeljal povsem blizu (23-22). Ribnica je bila prisiljena v minuto odmora, po kateri so se gostitelji počasi pričeli pobirati. Do 57. minute so ušli na neulovljivo prednost petih golov (30-25) in kazalo je na povsem umirjen zaključek tekme. Rokometaši Loke pa so imeli drugačne načrte. Z zadetkom Žana Grojzdeka in dvema zadetkoma Matevža Jesenka, so nasprotniku znova zadihali za ovratnik. Ker je semafor kazal izid 30-28, do konca tekme pa je bila še minuta, so Ribničani zahtevali novo minuto odmora. Ta poteza se je obrestovala in izid se do konca obračuna ni več spremenil.

Ribničani sedaj 6. marca odhajajo v Ormož, Škofjeločani pa 8. marca v Novo mesto.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Urbanscape Loka

 

Komentarji