Celjani v drugem polčasu strli Ormožane

Zadnja tekma 2. kroga je bila odigrana v športni dvorani Hardek. Rokometaši RK Jeruzalem Ormož so gostili ekipo Celja. Ormožani, ki trenutno zasedajo 6. mesto na prvenstveni lestvici in bodo do konca rednega dela bili hudo bitko za vstop v ligo za prvaka kamor se uvrsti šest ekip.


Tekmo so s hitrim zadetkom odprli Celjani. Po nekaj napadih,ko smo spremljali igro gol za gol so nato na sceno stopili rokometaši Ormoža. Po treh zaporednih zadetkih Roka Žurana so domačini povedli s tremi zadetki prednosti. S tem so prisilili gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka v minuto odmora. A Celjanom tudi v nadaljevanju srečanja ni steklo. Ogromno napak v napadu. Pri Celjanih so zapravili tudi tri sedemmetrovke. Dve je zapravil David Razgor eno pa Diogo Silva. Na drugi strani pa rokometaši Ormoža, ki so na krilih navijačev, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano Hardek, prednost višali iz napada v napad. Dodatne preglavice gostom je povzročal tudi vratar Ormoža Tomislav Balent, ki je z nekaj izjemnim obrambami skrbel z odlično vzdušje tudi med navijači. Gostitelji so ob vseh napakah Celjanov dosegli veliko zadetkov iz hitrih protinapadov. S tem so v 20. minuti pri rezultatu 13:7, celjskega stratega Ocvirka prisilili v novo minuto odmora. Tomaž Ocvirk z igro svojih varovancev ni bil zadovoljen zato je med minuto odmora povedal kar nekaj krepkih besed. Kot kaže so vse besede trenerja Celja delovale, saj so gostje do konca polčasa predvsem na krilih Domna Novaka prišli le na tri gole zaostanka. Dodatne skrbi je Ormožu predstavljala poškodba Roka Žurana, ki je predčasno končal prvi polčas.

Celjani so z ritmom s katerim so končali prvi polčas začeli tudi drugega. Hitro so se gostiteljem približali le na en zadetek zaostanka (15:14). Nekaj napadov kasneje pa so gostje prišli tudi do izenačenja (17:17). A nalet celjskih rokometašev še ni bil zaključen. Z izjemno predstavo je tudi v drugem polčasu nadaljeval Novak, ki je bil najzaslužnejši za povratek in preobrat Celja. V 42. minuti so gostje rezultat spreobrnili sebi v prid (19:20).Celjani so si v nadaljevanju priigrali štiri gole prednosti (21:25). A svojo računico na tekmi so imeli tudi domačini, saj so se 8. minut do konca približali le na zadetek (24:25) in poskrbeli za napet zaključek. Celjani pa so kot favoriti srečanja mirno odigrali zaključek srečanja in  niso pustili, da bi se domačini popolnoma približali.  Rokometaši Celja so tako tekmo dobili z na koncu kar veliko razliko sedmih golov (25:32).

Najboljši strelec pri domačinih je bil David Bogadi s 7 goli, pri Celjani je z 11 zadetki izstopal Domen Novak. V naslednjem krogu Ormožani doma gostijo Ribnico, Celjani pa Slovenj Gradec.

JERUZALEM ORMOŽ : CELJE PIVOVARNA LAŠKO (15:12)
Novak 11; Šarac 8; Bogadi 7, Kosi 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji