Avstrijke kljub hudim nevšečnostim do visoke zmage nad Kitajsko

Avstrija je pred prvo tekmo svetovnega prvenstva preživela nekaj turbulentnih dni, a jim to ni preprečilo, da bi svojo akcijo začela z zmago.


Potem ko je bil glavni trener Herbert Müller pozitiven na COVID-19 in ga je zamenjal njegov brat Helfried, so bile iz istega razloga le nekaj ur pred tekmo izključeni še štiri avstrijske igralke. V karanteno sta morali vodji ekipe Petra Blazek in Sonja Frey, pa tudi Stefanie Keizer in Nina Neidhart.

Zdelo se je, da so avstrijske težave vlile upanje Kitajkam, ki bi jih običajno obravnavali kot ‘underdoge’, a so se azijske predstavnice uspešno uperale le v uvodnih minutah ko je bil rezultat še 6.6. Nato pa so Avstrijke prevzele popoln nadzor.  V prvem polčasu se je evropska reprezentanca ponašala z visoko učinkovitostjo, saj je zadela 21 od 26 poskusov. Ob odsotnosti več ključnih igralk sta se izkazali sestri Ivancok, saj je 20-letna Lena poskrbela za nekaj pomembnih obramb, 23-letna Ines pa je pred odmorom zadela petkrat.

Kitajke so bile videti neorganizirane, prejele so veliko dvominutnih izključitev in kazni s sedmih metrov, tako da je razlika med stranmi začela naraščati.

19-letna leva branilka Katarina Pandza, ki je nekaj dni pred tem tvegala, da bo izpustila tekmo po sumljivem testu na COVID-19, je tekmo končala kot najboljša strelka z devetimi goli. Levo krilo Mirela Dedić, ena najizkušenejših igralk v ekipi Avstrije, jih je dodala osem, naše sosede pa so prišle do udobne zmage z 11 goli razlike (38:27).

Komentarji