Južna Koreja in Danska do gladkih zmag v skupini F

Danes se je Svetovno prvenstvo za ženske pričelo tudi v skupini F, kjer smo videli visoko zmago Danske nad Tunizijkami in pa prepričljivo zmago Južne Koreje nad Kongom.


Južna Koreja je pričakala reprezentantke Konga in visoko slavila. Kongo je bil že od začetka tekme v podrejenem položaju, kar je po prvem polčasu kazalo tudi na semaforju. Južna Koreja je prvi del dobila z visoko razliko 10 zadetkov, bilo je 21-11. V drugem delu se situacija ni bistveno spremenila, selektor Južne Koreje je dal priložnost tudi nekaterim rezervistkam, končni rezultat pa je bil 37-23 v korist Južne Koreje. Prva strelka v vrstah Južne Koreje je bila Kim Sora, ki je dosegla 6 zadetkov, 5 krat pa je mrežo zatresla Lee Migyeong. V vrstah Konga je 5 krat zadela Josephine Nkou.

Danke so svoje tekmice iz Tunizije ugnale še bolj prepričljivo, saj so slavile kar s 34-16. Po prvem polčasu so sicer vodile z rezultatom 16-8, nato pa v drugem zaigrale še bolje. Najbolj razpoložena je bila Kathrine Heindahl s 6, sledila pa ji je Anne Mette Hansen, ki je dosegla 5 zadetkov. V prihodnjem krogu bomo videli obračuna med Južno Korejo in Tunizijo, ter Dansko in Kongom.

FOTO: IHF

Komentarji