Nemke in Madžarke brez večjih težav do prvih zmag v “evropski skupini”

Svetovno prvenstvo v rokometu za ženske je v polnem teku. S tekmami so namreč začele tudi vse ostale reprezentance. V skupini E, kjer nastopajo same evropske države smo v prvem krogu videli obračuna med Nemčijo in Češko ter Madžarsko in Slovaško. Večjih presenečenj ni bilo, saj sta se zmag razveselili obe favorizirani reprezentanci.


NEMČIJA : ČEŠKA  31:21 (17:10)
Grijseels in Maidhof po 4; Zachova, Jerabkova in Mala po 4

Kot prvi reprezentanci sta v skupini E na parket stopili Nemčija in Češka. Absolutne favoritinje tega dvoboja so bile Nemke. Če samo pogledamo na uvrstitev iz zadnjega evropskega prvenstva. Nemčija je končala na končnem 7. mestu, Češka pa na predzadnje, 15. mestu. Po uvodnem tipanju in izenačenem začetku tekme so nato Nemke le prevzele pobudo. Ob koncu 12. minute so tako povedle s tremi goli prednosti (7:4). Nemke so do konca polčasa prednost počasi višale, v 28. minute povedle tudi že z osmimi zadetki prednosti (16:8). Na odmor pa so rokometašice Nemčije odšle s prednostjo sedmih golov (17:10). Po dobrih 8. minutah drugega dela igre so Nemke prvič povedle z dvomestno prednostjo (22:12). Tako lahko rečemo, da je bila tekma odločena že pred koncem. V 42. minuti je bila prednost rokometašic Nemčije dvanajst golov (24:12), kar je bila tudi največja prednost na tekmi. V naslednjih dobrih 10. minutah je Čehinjam rezultat uspelo prepoloviti 26:20, a kaj več od tega jim ni uspelo. V zaključku so Nemke znova naredile razliko in zmagale z rezultatom 31:21.

MADŽARSKA : SLOVAŠKA  35:29 (16:16)
Klujber 7, Vamos 5; Bizikova 8, Trunkova 7

V večernem terminu sta prvo tekmo prvenstva odigrali tudi reprezentanci Madžarske in Slovaške. Madžarke 10. z lanskega evropskega prvenstva ter Slovakinje, ki na njem sploh niso zaigrale. Reprezentanci sta kot je za prvo tekmo turnirja razumljivo v sam obračun vstopili previdno. Priča smo bili izjemno izenačenemu prvem polčasu. Madžarke so sicer dvakrat uspele povesti z dvema zadetkoma prednosti, a odlepiti se jim ni uspelo. Tako sta ekipi prvih 30. minut končali rezultatsko poravnani ob rezultatu 16:16. Hitro na začetku drugega polčasa pa so igralke Madžarske po delnem rezultatu 7:2 prvič na tekmi povedle z razliko petih golov (23:18). Madžarke so nato nadzorovale potek srečanja v 51. minuti povedle tudi za sedem golov (32:25), na koncu pa se veselile zmage s prednostjo šestih zadetkov (35:29).

V drugem krogu se bo Nemčija pomerila s Slovaško, Madžarska pa z Češko.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RFEBM / J. Navarro

Komentarji