Selektor Adžić želi nadgraditi pričakovanja

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo jutri odigrala svojo prvo tekmo svetovnega prvenstva v Španiji. Na drugi strani bodo kot nasprotnice stale Črnogorke. Za selektorja Dragana Adžića bo to prvo veliko tekmovanje na klopi Slovenije.


Slovenke so zadnji del priprav prebile v Laškem, v vmesnem času pa so odigrale dve prijateljski tekmi z reprezentanco Hrvaške. Obe tekmi so v Poreču izgubile. Adžić priznava, da slovenske na tem tekmovanju niso popolne, a slednje vidi kot izziv.

“Želimo napraviti korak naprej in dokazati, da je Slovenija boljša od četrtega bobna, kamor so nas uvrstili pred žrebom za to prvenstvo. Pred nami je mnogo izzivov, še posebej, ker nimamo širokega kadra igralk. Manjkajo nam neka pomembna imena, a to je hkrati tudi priložnost za ostale, da se dokažejo,” je razpredal Adžić. Njegove besede je podkrepila Ana Gros: “Vedno lahko rečemo, da nam manjka še nekaj časa, da se bolje uigramo, a mislim, da smo iz tega pripravljalnega obdobja izvlekle maksimum. Ekipa se je osredotočila na podrobnosti na obeh straneh igrišča in mislim, da smo pripravljene, vem, da komaj čakamo, da se tekmovanje prične.”

 

 

 

Komentarji